2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Új rohammentőket kapott a születésnapos Országos Mentőszolgálat

Május 10-én ünnepli születésnapját az Országos Mentőszolgálat. Ennek kapcsán sajtótájékoztatót tartott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR igazgatója, aki beszédében köszöntötte kollégáit, majd megköszönte a nap mint nap végzett áldozatokkal teli munkájukat.

Az eseményen Balogh Zoltán emberi erőforrások minisztere is jelen volt, aki elmondta, hogy eddig 496 új eset -és rohamkocsit állítottak szolgálatba, további 196 mentő pedig beszerzés, gyártás alatt van. Ezzel az ország összes ilyen autóját lecserélik. Az elmúlt hat évben több mentőállomást is átadtak az országban, továbbá 97-et teljesen felújítottak – tette hozzá a miniszter, aki arról is szót ejtett, hogy a mentésre és a működtetésre 2018-ban 39,7 milliárd forint jut, ami jóval több, mint amit 2010-ben erre a célra fordítottak.


A sajtótájékoztató végén beszélt az egészségügyi dolgozók béremeléséről is, továbbá kiemelte, hogy az eddig tervezett emelésre 2018. januárjában további plusz 10% jut, ami 2016-hoz képest 67%-os növekedést jelent. A pénzt nem csak a bérek megerősítésére, de a munkaeszközök fejlesztésére is fordítják – mondta Balogh Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek