EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb X.kerület

Új utak, parkolók és tér tavaszra

Több, közlekedést segítő beruházás is megvalósult az elmúlt időszakban a kerületben. Felújították a Gyógyszergyári út egy szakaszát, kezelésbe vették a Martinovics tér út- és járdafelületét, valamint új parkolókat létesítettek a Somfa közben.

Ráfért már a felújítás a Gyógyszergyári útra, a Budapest Közút Zrt. saját kivitelezésben pedig április közepére felújította a Fehér és Keresztúri út közötti szakaszt. Új aszfaltburkolat készült, valamint a padkahibákat is kijavították. A munkálatokkal egy hét alatt végeztek.


Vége a bukkanók és kátyúk kerülgetésének  (Fotó: Máté Krisztián)

Ezenkívül új parkolóhelyekkel is bővült a kerület, miután az önkormányzat a Somfa közben, a körforgalom mellett 19 új parkolóhelyet alakított ki, közülük egyet mozgáskorlátozottaknak. A mintegy 363 négyzetméteres felület sajátossága, hogy a vízelvezetési problémákat öko-térkőburkolattal oldották meg. Csak a bejárati rész és a házaktól a parkolóhoz vezető új járda készült aszfaltból. A parkolási helyzet javítására – ugyanezen munka keretében – a Somfa köz 11–15. előtt kiszélesítették az útpályát a szervizút mentén, és a teljes szakasz egyirányú lett a Zágrábi utca felé. A szélesítés során közel 360 négyzetméterrel nőtt az aszfaltfelület, ezáltal biztosítva a kétoldali, szabályos parkolás lehetőségét 39 személygépkocsi számára az épületek előtt.

19 autó fér el az új parkolóban

Szintén önkormányzati beruházás a Martinovics tér út- és járdafelújítása a Bolgár és Kápolna utca közötti szakaszon. A mintegy 105 méter hosszú útpálya, valamint a tűzoltóság melletti járda is kockakő-burkolatú, amit elbontanak, és a köveket a kivitelező a városrész vezetésének kőtárába szállítja. A felújítandó útszakasz – csatlakozva a Kápolna utca 2016-ban elkészült felújításához – aszfaltburkolatot kap, az útpálya négy méter széles lesz. Az egyirányú közlekedés továbbra is megmarad, mindkét oldalon két méter széles parkolósáv épül. Az elbontott járda helyén új aszfaltjárda épül. A beruházás értéke közel 31,5 millió forint, amelynek a fedezetét teljes mértékben az önkormányzat biztosítja. Az alap elkészült, és lapunk megtudta, a május 20-i határidő előtt elkészülnek a munkával.


Már a héten átadják a teret (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.