EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Külföld

Újabb ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea

Észak-Korea sikeres kísérletet hajtott végre közepes hatótávolságú, ballisztikus rakétával – jelentette hétfő hajnalban az ország hírügynöksége, a KCNA. Phenjan később azt állította, hogy a szóban forgó rakéta a teszt alapján kész a hadrendbe állításra és a tömeggyártásra.

A KCNA tudósításából az derül ki, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor maga adta ki a parancsot az új típusú, Pukgukszong-2 rakéta elindítására az ország középső részén található Pukcsang közeléből vasárnap, és megszemlélte a kísérletet. A rakéta 560 kilométeres magasságot ért el, és mintegy 500 kilométeres távolságra repült, mielőtt becsapódott a Csendes-óceánba – írta a hírügynökség.


A KCNA hétfőn idézte Kim Dzsong Unt, aki azt mondta: a Pukgukszong-2 az előző napi kísérlet eredménye alapján kész a hadrendbe állításra és a sorozatgyártásra.

A Mindzsu Dzsoszon című lap pedig azt írta, hogy az ország ezekkel a lépésekkel Donald Trump amerikai elnök egyre ellenségesebb politikájára válaszol.

Dél-koreai katonai szakértők szerint a diktatúra februárban is ezzel a típussal kísérletezett, és a Pukgukszong-2 nemcsak szárazföldről, hanem tengeralattjáróról is indítható.

A nemzetközi közösség már több büntetőintézkedést hozott a bezárkózó ország ellen kísérleti atomrobbantásai és ballisztikusrakéta-indításai miatt.

Kapcsolódó Cikkek