EUR: 323,09 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület

Újra bulizhatunk az Ifiparkban!

A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a Budai Ifjúsági Park, a híres-hírhedt Ifipark, amely a hatalom által szigorúan ellenőrzött zenés-táncos szórakozóhelyként indult, majd később a magyar rock fontos fellegvárává vált. Idén nyáron, több mint 30 év elteltével ismét rocklegendák lépnek az Ifipark régi-új színpadára a Várkert Bazárban.

Fellépett itt mindenki, aki a magyar könnyűzenei életben számított: Mini, Kex, Syrius, Piramis, Korál, P. Mobil, Beatrice, Tűzkerék, Taurus, Hobo Blues Band, Karthago és még sokan mások. A Volt egyszer egy Ifipark elnevezésű koncertsorozaton június 15-től augusztus 26-ig újra legendás rockegyüttesektől lesz hangos a Várkert. Fellép a Piramis évek, a Beatrice, a Mini, a P. Mobil Csoda történt produkciója, a Skorpió és a Karthago zenekar.


– A koncerteken, ahol egy generáció ifjúsága elevenedik meg, a fiatalabbak átélhetik, milyen volt ez a kultikus szórakozóhely, megérthetik, miért is mesélnek szüleik csillogó szemmel az ifiparkos bulikról – ismertette a Volt egyszer egy Ifipark programsorozat célját Gyutai Csaba, a Várkert Bazár igazgatója. Frenreisz Károly elmondta, óriási öröm számukra, hogy ezt a legendás helyet újjávarázsolták, és most lehetőséget kaptak arra, hogy a régi csibészek ismét együtt bulizhassanak a régi és új közönséggel. Előkerülnek a régi emlékek is, amelyek a mostani ifjúság számára is érdekesek lehetnek.

– Harmincnyolc éve itt vettem a gitáromat, amellyel azóta is játszom, itt ismertem meg a zenészeket, akikkel azóta változatlan felállásban csináljuk a Karthagót. Ilyen formáció nincs is több idehaza rajtunk kívül. Óriási dolog ez, hogy a 30 évig méltatlanul romokban álló helyet ilyen gyönyörűen felújították, és most visszatérhetünk a legendás bulik helyszínére – tudtuk meg Szigeti Ferenctől, aki mindenkit arra biztatott, hogy jöjjön el nosztalgiázni a Várkert teraszára.


A Volt egyszer egy Ifipark című programon június 15-én a Piramis évek, augusztus 6-án a Beatrice, Augusztus 12-én a Mini együttes és a P. Mobil, augusztus 25-én a Skorpió és augusztus 26-án a Karthago lép fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.