EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Salgótarján

Újra lesz felsőoktatás a megyeszékhelyen

Évekkel ezelőtt kezdett tárgyalásokat Salgótarján önkormányzata az Óbudai Egyetemmel egy közösségi főiskola létesítéséről. Azok a tervek meghiúsultak, az egyetem azonban önálló lépéseket tett azért, hogy a nógrádi megyeszékhelyre hozza képzését. Februárban hirdették meg első félévüket a felvételi tájékoztatóban, amelyre a legfrissebb adatok szerint van annyi jelentkező, hogy szeptemberben elindulhat a mérnökasszisztensi felsőoktatási szakképzés Salgótarjánban.

A campus amely oktatási és kutatási központként is funkcionál majd helyszíne a Népjóléti Képzési Központ lesz, amelyet egy most elbírálás alatt lévő pályázat segítségével szeretne az egyetem felújítani. Székyné dr. Sztrémi Melinda igazgatótól megtudtuk, hogy annak elkészüléséig átmeneti helyszínt keresnek. A jelentkezésekkel kapcsolatban arról tájékoztatta lapunkat, hogy bár mindössze 15 nap állt a diákok rendelkezésére, hogy a salgótarjáni képzőhelyet jelöljék meg, jól alakult a jelentkezések száma.


Egy jelenleg elbírálás alatt lévő pályázat biztosítaná a felújításhoz szükséges forrást, hogy egy minden igényt kielégítő campust létesítsenek a Népjóléti Központban

Összesen 26 diák jelölte meg a képzést, ebből húsz fő államilag támogatott, hat fő pedig költségtérítéses helyre jelentkezett. Ez azt jelenti, hogy egy, maximum két tankörnyi hallgató a várható létszám. A pótfelvételi eljárásban mindenképpen szeretnénk meghirdetni további helyeket, várhatóan a nyáron további 30 főt. A felvi.hu oldalon jelenik majd meg a felhívás, ugyanazokkal a tartalmi elemekkel, mint februárban. Annyi a különbség, hogy pótfelvételi eljárás keretében csak költségtérítéses képzést lehet meghirdetni tudtuk meg Székyné dr. Sztrémi Melindától.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.