EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Külföld

Útépítő munkásokra nyitottak tűzet, többen meghaltak

Legalább tíz útépítő munkás meghalt és ketten megsebesültek két építkezésen végrehajtott támadásban szombaton a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány Gvádar városában – közölték a helyi hatóságok.

Sarfraz Bugti tartományi belügyminiszter szerint az ismeretlen támadók tüzet nyitottak egy útépítésen dolgozó munkásokra Gvádar peremén, majd kereket oldottak. A helyi félkatonai erők keresik a támadókat.


Az áldozatok mindegyike a szomszédos Szindh tartományból való. A holttesteket és a sérülteket egy közeli kórházba vitték. Orvosok azt mondták, hogy az áldozatokat főbe lőtték.

Egyelőre senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Egy nappal korábban, pénteken ugyanebben a tartományban öngyilkos merényletet követtek el a Maulana Abdul Gafúr Hajdari szenátusi alelnököt szállító konvoj ellen, és megöltek legalább huszonöt embert. A politikus megsebesült a támadásban.

Az Afganisztánnal és Iránnal határos Beludzsisztánban több lázadócsoport tevékenykedik. A tálibokon és az iszlamistákon kívül szakadár szélsőségesek is aktívak, akik nagyobb részesedést szeretnének maguknak az energiahordozókban gazdag tartomány bevételeiből.

Kapcsolódó Cikkek