2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Vádalkut ajánlott Simicskának a Jobbik – Videó!

Vádalkut kötne a Jobbik Simicska Lajossal, ha kormányra kerülnének és megkezdenék az elszámoltatást – erről Sneider Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese beszél egy a PestiSrácok birtokába került hangfelvételen. Sneider azt is mondja: „el fogják számolni” Simicska cégével a plakátkampány költségeit, vagyis ezzel beismerte: eddig ingyen kapták a felületeket.

Az országgyűlés jegyzőjeként is tevékenykedő Sneider Tamás jobbikos frakcióvezető-helyettes egy zirci lakossági fórumon lényegében vádalkut kezdett ajánlani Simicska Lajosnak.


MTI Fotó: Marjai János

– Teljesen egyértelmű, hogy amikor a Jobbik elszámoltatásról beszél, az is mindenkire vonatkozik. Simicska Istvánra is vonatkozik – közölte kérdésre válaszolva Sneider, aki ezek szerint nem pontosan tudja, hogy mostanában ki a legfőbb támogatója pártjának, mivel az illető keresztneve nem István, hanem Lajos. De a frakcióvezető-helyettes nem állt meg itt, szóba hozza a „vádalku” büntetőjogi kifejezést:

– Én sem ismerem, fogalmam sincs, hogy ő mit gondol. De vannak ilyen dolgai, ezért akár kisebb büntetéssel is megúszhatja, ha feldobja a miniszterelnököt, hogy ő mennyit lopott és hogy a különböző vagyonok hogy kerültek oda hozzá – jelentett ki nyilvánosan a jobbikos politikus. Sneider egyébként „cigányverésért” (saját kifejezése) volt büntetve egykori szkinhedként, mielőtt politikai pályára lépett.


A frakcióvezető-helyettes április 27-i beszédéből az is kitűnik, hogy a Jobbik eddig egyetlen forintot sem fizetett Simicska Lajosnak azért a százmilliós értékű plakátkampányért, amelyet a nagyvállalkozó közterületi hirdetési cégeinek felületein indított a Jobbik.

– És vele is el fogunk számolni természetesen (!), és hozzá kell tenni, hogy a média éjjel-nappal hazudik, és 150 millió forintos hitelt vettünk fel, hogy folytathassuk a plakátkampányunkat – bökte ki végre Sneider azt a számot, amelyet eddig titkolt a Jobbik.

Vélhetően azért sem szerették volna nyilvánosságra hozni, mert ebből kiderül: a felvett összeg maximum 3-4 heti plakátkampányra lenne elegendő, miközben a Jobbik óriásplakátjai már több mint egy hónapja csúfítják a hirdetőfalakat. E két elszólás alapján alapos okunk van feltételezni, hogy a már zajló kampányban felhasznált felületek árát még nem fizette ki a Jobbik Simicskának, vagyis olyan jó köztük a viszony, hogy egy halasztott fizetési konstrukció is belefér.

Szerettük volna minderről megkérdezni a Jobbikot, de kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk választ. Arra sem, vajon hatalomra kerülésük után hogyan befolyásolnák kormányzati szintről az igazságszolgáltatást, hogy a vádalku valóban létre is jöjjön a nyomozóhatóság és Simicska Lajos között.

Kapcsolódó Cikkek