EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Válságstáb dönt a veréssel fenyegetőző Jobbikos sorsáról?

A Ripost ér­te­sü­lé­sei sze­rint éj­sza­kába nyúló vál­ság­stá­bot tar­tot­tak a Job­bik­ban, hogy ki­zár­ják-e a frak­ci­ó­ból az al­pári módon fi­zi­kai erő­szak­kal fe­nye­ge­tőző kép­vi­se­lőt Szil­ágyi Györ­gyöt.

A kizárás mellett kardoskodók kifejtették, hogy Szilágyi durva fenyegetőzése, súlyosan sérti a magát éppen “átöltöztető”, továbbra is cukiságkampányt folytató, néppárti ambíciókat tápláló Jobbik érdekeit – írja a lap.


Mint arról mi is beszámoltunk „Gyere ki, úgy nyakonb.szlak, hogy leszáll a fejed!” mondta a jobbikos Szilágyi György Dömötör Csaba államtitkárnak a parlamentben.

Az ügy kapcsán Hollik István (KDNP) a házbizottság rendkívüli összehívását kezdeményezte. Hollik István ügyrendi felszólalásában azzal érvelt: egy demokráciában a heves vita természetes, az azonban nem fér bele ezekbe, hogy egyes képviselők fizikai erőszakkal fenyegessenek meg másokat, márpedig szerinte Szilágyi György ezt tette.


Bár később a képviselő bocsánatot kért, a válságstábot összehívó Jobbik attól tart, hogy Szilágyi megnyilvánulása hosszabb távon is ráéghet az éppen kifinomultabb stílussal próbálkozó Jobbikra. Ennek csak a képviselő gyors lemondásával és a politikai életből való eltávolításával lehetne gátat vetni – írja a Ripost.

A lap információi szerint a Jobbik vezetősége egyelőre elnapolta a képviselő kizárásáról szóló döntést az ügyben, a fenti, a párt számára kellemetlen körülményekre is tekintettel, rövidesen újra tanácskoznak.

Ezek a cikkek is érdekelhetik:

Kapcsolódó Cikkek