2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Ózd

Változik a gyalogosforgalom

Az autós társdalom régi panaszán enyhít a Gyújtói csomópont hatóságok által támogatott átalakítása. A gyakori forgalmi dugók kiküszöbölésére egy gyalogátkelőhely megszűnik a háromból, egyet pedig áthelyeznek.

A Vasvár út és a Munkás út nagy forgalmának rugalmasabb levezetésére épült egykor a Gyújtói körforgalom és közlekedési csomópont. Az eltelt években viszont megnőtt a gépjárművek száma, a gyalogosok pedig a megváltozott törvény által előjogot kaptak a „zebrán” történő átkelésre. Ezt a helyzetet már nem tudja elfogadható módon kezelni a szóban forgó közlekedési objektum, ezért többször szóba került az átépítése. A megoldáskeresésbe bekapcsolódott Riz Gábor országgyűlési képviselő is, aki arról tájékoztatott, hogy megszületett egy megoldás, amit a rendőrség és a polgármesteri hivatal is támogat.


Fotó: Lokál
 Három helyett két zebránál kell megállni az autóknak

– Három gyalogátkelő szeli át a csomópontot, amelyeken a gyalogosok sok esetben egyenként, körültekintés nélkül közlekednek, egyénileg értelmezve a számukra biztosított előnyöket. Az emiatt feltorlódott, járó motorú gépjárművek jelentős környezetkárosítást okoznak a város legfrekventáltabb térségében. Többször egyeztettem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. B.-A.-Z. Megyei Igazgatóságának igazgatójával, Peiker Tamással, és megszületett a támogatott javaslat. E szerint a csomópont közepén megszűnik a gyalogátkelőhely, a Munkás útit pedig áthelyezik a Vasvár út felé. A Gyári temető irányából csak jobbra, kis ívbe lehet majd kanyarodni. Ezzel a megoldással elérjük, hogy a gyalogosok három helyett két „zebrán” kelhetnek át, ami legalább egyharmaddal növeli a járművek áthaladási sebességét. Az átalakítás burkolatijel-festéssel, KRESZ- táblák kihelyezésével és két sziget kialakításával jár, amit a Közút magára vállalt – tudatta lapunkkal Riz Gábor.

Fotó: Lokál
Rugalmasabb lesz az autós közlekedés

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.