EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb XVI.kerület

Vár a magyar ízek, magyar termékek vására

Tavasszal egy régi hagyományt indítottak újra a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központban. Minden hónapban egyszer „Magyar ízek, magyar termékek” címmel vásárba várják az érdeklődőket a Cinkotai Tájházba. A legközelebbi ilyen május 17-én lesz.

Környékbeli termelőket várnak árusnak a Magyar ízek, magyar termékek elnevezésű vásári programra (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mint azt a Lokálnak Kelemen Ibolya közönségszervező elmondta, néhány évvel ezelőtt bevett szokás volt, hogy ilyen vásárt tartottak Kertvárosban, ám ez valamiért megszűnt.
– Épp ezért gondoltuk azt, hogy újra életre keltjük a hagyományt – mondta  Kelemen Ibolya. – Kísérleti jelleggel indítottuk el a vásárt, a május 17-i rendezvény lesz a második alkalom tavasszal.
Kelemen Ibolya elmondta, május 17-én a Batthyány Ilona utcában található tájházban már délután fél négytől várják az érdeklődőket.
– Érdekesség lesz a csilis, csípős termékek bemutatója, de lesznek cukros és cukormentes növényekből készült szörpök, füstölt húsok, házi savanyúságok, mézes puszedlik, házi sajtok, lekvárok és szószok is a vásáron. De nemcsak élelmiszereket lehet majd kapni, megtalálhatók lesznek a vásáron az egyedi drót ékszerek, a horgolt áruk és lesz növényi szappanok pultja is.
A közönségszervező hozzátette, szeretnék, ha minél több helyi és környékbeli termelő jelentkezne árusnak, ezt akár nála, az [email protected] e-mail-címen is meg lehet tenni.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.