2018. január 24., szerda
Timót

Külföld

Varázsszőnyeges csempész hozza a migránsokat

Elképesztő videón mutatja be az Európai Bizottság, a francia kormány és – a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal is számos közös projektben rész vevő – Hippocréne Alapítvány, hogyan jutnak el Nyugat-Európáig a migránsok.

A videón egy háború elől menekülő család indul meg Európa felé. Az EU határánál – feltehetően a magyar kerítésnél – a határőr elzavarja a gazdasági bevándorlót, majd beengedi a háború elől menekülőket. Itt jelenik meg jótevő tündérként a migrációt elősegítő szervezet aktivistája, aki egy turbános, de jóságos emberhez (embercsempész?) vezeti a családot, aki végül egy klasszikus, Az ezeregyéjszaka meséit idéző varázsszőnyegen viszi Európába a menekülteket. A Kelet-Európába érkezőket tüntetők, a Nyugat-Európába érkezőket szeretetteljes emberek köszöntik, „Szükségünk van rád!” felkiáltással. A befogadottakat vendégül látó európai család asztala egyébként olyan, mintha eleve a földön ülve evés arab hagyományához tervezték volna. Az utalás egyértelmű: az európaiaknak és nem a bevándorlóknak kell integrálódniuk az új Európában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  A portugáliai Nazaré partjait évről évre lepik el az óriáshullámokra vadászó szörfösök azzal a céllal, hogy végre valaki megdönti Garrett McNamara 2011-es rekordját, amikor egy 23 méteres hullámot lovagolt meg a portugál paroknál.

 • Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Egy elszabadult házibulihoz riasztották a norvég rendőröket, akiket a helyszínre érkezés után egy 21 éves srác, hógolyóval és más egyéb tárgyakkal dobált meg így kifejezve nemtetszését, amiért az egyenruhások véget vetettek a bulinak.

 • Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Véleménycikkben állt ki Magyarország és a magyar kormány mellett Peter Roff amerikai újságíró, politikai szakértő. Szerinte Magyarországon szó sincs egypártrendszerről, ezért véleménycikkében annak adott hangot, hogy felesleges a magyarországi választásokba beavatkoznia az USA-nak – írja a Figyelő.