2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Varga Bence – Köd előttem, köd utánam

A vidéki kisvárosban élő Feri első tizenöt évét javarészt kórházban tölti. Zavaros családi viszonyai miatt azonban hamar talpra kell állnia és gondoskodnia megélhetéséről.

Kezdeti bukdácsolásai során elkísérjük őt az ezredfordulós Magyarország jellegzetes helyszíneire: a vidéki Áfész-boltok mélyére, a bezárásra ítélt gyárba, a pesti utcákon árusító ügynökök közé, a szerb és arab maffia által üzemeltetett vendéglátóipar világába.


Végül egy hirtelen jött lehetőséget megragadva, mellé szegődött társával drogdílerkedésbe kezd, amiben Hollandiában élő bohém húga is segítségére lesz.

A sodró lendületű regényből megismerhetjük egy mélyről jövő, ambivalens karakter lélektanát, mozgatórugóit, miközben színes, fanyaran nosztalgikus képet kapunk a korabeli Magyarországról is.

Varga Bence 1974-ben született Budapesten. A középiskolás évek után grafikusként dolgozott, majd Amszterdamban folytatta tanulmányait. Több mint egy évtizede kommunikációs szakember. Hosszú ázsiai útját követően adták ki 2015-ben Esős évszak című első regényét. Megjelent műfordítása, társ-forgatókönyvíróként jegyzett kisjátékfilmet, és rövidebb írásait közölték az Irodalmi Jelen és a Liget folyóiratokban.

Kapcsolódó Cikkek