2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Pécs

Vendégház lett az öreg Csepelből

Ha nem tudnánk, hogy ez a hely a Mecsekben van, azt hinnénk, hogy ilyen csak külföldön létezik! Egy 11 éve Magyarországra érkezett holland pár bebizonyította: lehet az erdő közepén Csepelből, Trabantból és Barkasból igazi retróparadicsomot létrehozni.

Különleges párosítást választott Paul és Mandey, amikor elkezdte a Mókus-völgy, vagy ahogy a külföldiek ismerik: Mokus Valley benépesítését.


Egykoron fát hordott ez a Csepel, most a természet szerelmeseinek nyújt menedéket

A pár az erdő közepére egy Csepel teherautót „telepített”, amit azonban soha nem indított be. Vagy legalábbis nem a szó szoros értelmében. Kis lakóautót alakítottak ki belőle, ami 25 négyzetméteres vendégházként egy helyben lát el „szolgálatot”, kényelmes pihenőhelyet biztosítva a természet és az autók szerelmeseinek. Ez a legújabb szálláshelyük a Rose Cottage és Green Gypsy névre keresztelt házikók mellett.

Itt nincsenek szomszédok, csak az erdőből előbukkanó őzikék, rókák és madarak serege

– Először csak nyaralni voltam Magyarországon, de beleszerettem a tájba, a Mecsek lankáiba és a gyönyörű Pécsbe, ami nincs tőlünk olyan messze. Elhatároztam, itt szeretnék élni – mesélt a kezdetekről Paul Verf.


Paul párjával rátalált egy régi vízimalomra, amit át is alakítottak. Jelenleg itt élnek. De ez nem volt nekik elég, a közeli Hetvehelyen rátaláltak Cseppelinára (régi Csepel), ami az átalakításig fát hordott a faluban.

Mintha nem is Magyarországon járnánk, pedig ez a Mecsekben van!

 

– A régi Csepel járgányok rajongója vagyok, néhány éve vásároltam meg ezt a darabot. Tudtam, hogy nem kis erőfeszítéssel ugyan, de új életet adhatunk neki. Először tervek készültek arra, hogyan lehetne átalakítani a járművet, majd 2015-ben kezdtük meg a munkát. Végül tavaly lett kész – meséli Paul.

Egy veranda is tartozik a 25 négyzetméteres lakóautóhoz

Belsejében található egy kis konyha, mosdó, ágy és persze van hozzá egy veranda is, ahol el lehet mélázni az élet nagy dolgain. A falakat pedig a régi jármű képei díszítik, nehogy elfelejtse a benne ejtőző vendég, hogy tulajdonképpen egy járgányban pihen.

Így is lehet pihenni a Mecsekben

A Mókus-völgyben nem ez az egyetlen érdekesség. Paul és párja készített egy pihenősarkot is medencével, amit egy régi Trabant és egy Barkas díszít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.