EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Veszélyeztetik a lakosokat Gödöllőn, bontják a városházát

A Fidesz szerint teljesen szabálytalanul, a lakosságot veszélybe sodorva bontják a gödöllői városházát, ugyanis a Pest Megyei Kormányhivatal szerint az épület azbesztet is tartalmaz, a munkálatok pedig nem felelnek meg az előírásoknak.

A polgármester azonban állítja, hogy nincs olyan szabálytalanság, ami miatt le kéne állítani a bontást annak ellenére, hogy Gödöllő fideszes országgyűlési képviselője szerint a bontást szabálytalanul végzik, ráadásul a sitt tárolása sem megfelelő. Az épület bontása egyébként ősz óta zajlik, helyére játszóteret, szabadtéri színpadot és parkot tervez a város.  A párt helyi szervezete a közösségi oldalára feltett egy videót is, amely most hétvégén készült. A felvételen jól látszik, ahogy a munkások a mérgező azbesztet is tartalmazó palatetőt bontják – írja a hirado.hu.


„A közelben templomok, fagylaltozók, gyermeknapi családi forgatag volt, két gimnázium van a közvetlen közelben, étterem. Tehát olyan helyek, ahol az emberek gyakran megfordulnak. Ez egy egészségre nagyon veszélyes anyag. Azt gondolom, hogy a gödöllőiek egészségét nagyon-nagyon veszélyezteti az ilyen típusú bontás” – fogalmazott Vécsey László.

A képviselő közölte: az ügyről értesítette az illetékes hatóságokat. A polgármestert pedig felszólította, hogy adjon részletes tájékoztatást arról, mi történik a városháza veszélyes anyag tartalmú tetejének bontásánál.


Gémesi György azt mondta: hétfőn négy hatóság is szemlét tartott az építkezésen, és szerinte nem találtak olyan szabálytalanságot, ami miatt le kellene állítani a munkálatokat. Szerinte a Fidesz politikai kérdést csinál az ügyből, pedig nem az.

„Eldöntötte a képviselőtestület, ezt az épületet le kell bontani. Vannak benne kétségen kívüli veszélyes anyagok. A veszélyes anyagokat a megfelelő formában kell lebontani és elvinni és eltárolni. Ezzel kapcsolatosan nekünk megállapodásunk van a kivitelezővel” – fogalmazott Gémesi György.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.