EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nyíregyháza

Vígopera a rafinált nőkről

Nyíregyházi operaénekest kevesen ismernek, egyet azonban hamarosan láthatnak és hallhatnak az érdeklődők Az énekesnő című vígoperában, amelyet az MJ Produkció felkérésére a Csokonai Színház művészei adnak elő május 29-én 19 órától a Vikár Sándor Zeneiskolában.

Csöppet sem kell aggódniuk azoknak, akik korábban sohasem találkoztak ezzel a műfajjal, mert mint a városunkból származó Biri Gergelytől megtudtuk, a történet könnyed, vidám, magyarul énekelnek, ráadásul prózai betétek segítik a cselekmény még érthetőbbé tételét. Nem utolsó szempont, hogy az egész időtartama nincs egy óra.


Biri Gergely Ottó szerepében Erkel Ferenc Bánk bán című operájában is bizonyított már. Mellette Donkó Imre mint Biberach MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Az énekesnő című Haydn-darabot tavaly novemberben mutattuk be az Egri Kamaraopera Fesztiválon, s a tervek szerint Debrecenben a Víg Kamarában fogjuk előadni ősztől. A témája sajnos ma is nagyon aktuális. Arról szól, hogy a nők a szépségüket kihasználva hogyan tudják a férfiakból kicsalni az értékeket és a pénzt. Az énekesnő énektanárát játszom benne, aki szerelmes a hölgybe, amit az ki is használ. A női főszereplő Nagy Kíra, aki a magánéletben a párom. A másik két szereplő Fehér Éva és Vince János. Zongorán Kozma Dávid kísér bennünket. A színházi világ nem ismeretlen számomra, hiszen édesanyám a Móricz Zsigmond Színház dekoratőre, így már kiskoromtól gyakran figyeltem az ott dolgozók munkáját. Idén átveszem az operaénekesi diplomámat. Céljaim között szerepel a későbbiekben, hogy szabadúszó szólistaként tevékenykedjek – mondta Biri Gergely.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.