2018. december 19., szerda
Viola

Sport

Virágból rakták ki a vizes-vb logóját

A Család Nemzetközi Napja alkalmából színes programsorozatot szervezett hátrányos helyzetű kecskeméti családok számára a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. Az esemény keretein belül volt hajókirándulás, Tropicarium-látogatás, és a vizes világbajnokság logóját is megformázták virágokból.

Az egész napos program egy hajóúttal indult, amelynek során a családok megtekinthették a Szent Gellért tér és a Margitsziget között Budapest legszebb Duna-parti látványosságait. A Margitszigetre érve csatlakozott a résztvevőkhöz Kormos Villő Európa-bajnok műugró is, hogy közösen ültessék be virágokkal a Centenáriumi emlékművet körülvevő zöld területet. A virágokkal a 17. FINA Világbajnokság logóját formázzák meg.


– A család és a sport nagy szövetség, amelyben hangsúlyt kap az összefogás és az akarat. Támogatás nélkül egyetlen sportoló sem lehetne sikeres, szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk egy ekkora világesemény házigazdája lehessen – fogalmazott nyitóbeszédében Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A virágültetésre a kecskeméti Damjanich János Általános Iskola 24 tanulója érkezett, akik nagy lelkesedéssel ragadták meg a kertészeti szerszámokat.

– Annak ellenére, hogy nem építjük át minden évben a Centenáriumi emlékmű körüli körforgalomban található virágágyást, adta magát az ötlet, hogy itt formázzuk meg a vizes-vb logóját. Úgy tervezzük, hogy évekig így marad majd a terület. A logó egyébként több mint 7500 virág beültetésével készül el – mondta Bíró Borbála, a Főkert zöldfelület-fejlesztési osztályvezetője.

Kapcsolódó Cikkek