EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb IX.kerület

Virágok a zöldebb lakótelepért

Összesen 12 ezer tő virágpalántát osztottak ki (ferencvaros.hu)

A „még zöldebb lakótelepért” programnak köszönhetően idén is pályázhattak a József Attila lakótelep és a MÁV-Aszódi telep területén lévő lakóházak és társasházi közösségek egynyári virágpalánta-telepítésre.

A ferencvaros.hu beszámolója szerint a jelentkezők között hatfajta, összesen 12 ezer tő virágpalántát osztottak ki. Idén a pályázók – immár második alkalommal – 10 kilós zsákokba töltött virágföldet is kaptak ajándékba a virágpalánták mellé. A támogatás fejében a nyertes pályázóknak vállalniuk kell az épületük előtti közterületen a növények szakszerű elültetését és gondozását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.