EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Extra

Virtuózok: Pénteken este lesz a tinik elődöntője

Pénteken látható a tinik elődöntője a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató idei szériájában a Duna televízióban.

A versenyben kilenc tini áll majd színpadon: Bencze Máté (szaxofon), Kis Radu (hegedű), Nagy Zoltán Ferenc (klarinét), Ungár Cecília Rita (zongora), Magyar Valentin (zongora), Boateng Kármen Stephany (zongora), Kovács Bálint (blockflöte), Nyilas Gyöngyvér (marimba) és Korossy-Khayll Csongor (hegedű). Az este főszereplőinek produkcióit – a zongoristák kivételével – a Liszt Ferenc kamarazenekar segíti Kovács László vezényletével.


Az elődöntőkben Facebook kommentátorokkal – Tóth Bettinával, az első Virtuózok versenyzőjével és Závodi Marcellel, A Dal 2017 egyik versenyzőjével – beszélgethetnek az adás alatt a nézők.

A Virtuózok zsűrijét Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész; Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima díjas zongoraművész alkotja.

Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna, a három korcsoport – kicsik, tinik és nagyok – elődöntőit is felvételről láthatják a tévénézők. A tinik, kicsik, majd a nagyok elődöntőiből három-három versenyző jut a május 26-i döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-i fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel – közölték.

https://www.facebook.com/virtuozok/

http://virtuozok.hu/

Kapcsolódó Cikkek

 • Jáksó László újra szerelmes

  Jáksó László újra szerelmes

  Titokzatos hölgyet szeret Jáksó László, aki állítja, új párja miatt változott meg az élete és úgy érzi magát, mintha kicserélték volna.

 • Ki akarták rabolni Szőcs Reniéket

  Ki akarták rabolni Szőcs Reniéket

  Szőcs Reni szerelmével, Márkkal nagyon boldog, mert ő előző párjával ellentétben támogatja zenei karrierjét. A szerelmesek nemrég Bakuban jártak, ahol sajnos rossz élményekkel is gazdagodtak, ugyanis ketten is megpróbálták kirabolni őket.

 • Gergely az új pókerkirály

  Gergely az új pókerkirály

  Vasárnap éjszaka véget ért Magyarország legrangosabb pókerversenye, a Las Vegas Casino Atrium Eurocenterben megrendezett Budapest Poker Open.