EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Zidane szerint a Real nincs lélektani előnyben

Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nincsenek lélektani előnyben az Atlético Madriddal szemben, mellyel kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkoznak.

“A múltbéli eredmények egyáltalán nem jelentik azt, hogy a mostani sorozatban is legyőzzük őket” – utalt a francia szakember a közelmúlt BL-párharcaira.


A Real a 2013/14-es és a 2015/16-os BL-sorozat döntőjében legyőzte az Atléticót, míg a 2014/15-ös szezonban a negyeddöntőben búcsúztatta a városi riválist. Nem mellékesen míg a Real már tizenegy alkalommal megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, addig az Atlético egyszer sem.

“Még nem gondolok Cardiffra” – utalt Zidane a döntő helyszínére. A francia szakember szeme előtt kizárólag a keddi győzelem lebeg: “jól felkészültünk, mindenki készen áll a harcra, és arra, hogy bejussunk a döntőbe. Bárcsak most kezdődne már a mérkőzés, és ne kellene várni még egy napot” – mondta Zidane, hozzátéve, mindannyian tisztában vannak az első mérkőzés fontosságával. “Úgy kell játszanunk, mintha nem lenne visszavágó” – fogalmazott.

A francia tréner megerősítette, hogy Raphaël Varane sérülése után ismét játékra alkalmas állapotban van, ellentétben Pepével és Gareth Bale-lel.

“Megtaláljuk a megoldást a keddi mérkőzésre” – igyekezett nyugalmat sugározni Diego Simeone, az Atlétio Madrid mestere, aki a nehézségek ellenére is próbált pozitív maradni. Csapatából ugyanis sérülés miatt több kulcsember nincs bevethető állapotban: Juanfran és Josema Giménez alighanem még a visszavágón sem játszhat, de kérdéses Sime Vrsaljko szerepeltetése is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek