EUR: 329,32 Ft
CHF: 300,41 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Külföld

1 milliárd eurós veszteség érte az olaszokat a szárazság miatt

Olaszországban idén eddig 1 milliárd euró veszteséget okozott a mezőgazdaságnak az átlagosnál magasabb hőmérséklet és a kiadós esők hiánya – közölte az olasz mezőgazdasági termelők szövetség.

Az olasz kormány rendkívüli állapotot rendelt el olyan gasztronómiai központokban, mint az észak-olaszországi Parma és Piacenza térsége.


A Velence közeli szőlőtermő vidékeken a borszőlőt a szokásosnál korábban szedik le, az alapanyag-ellátás szűkülése miatt kritikus helyzetbe kerültek a Nápoly térségében működő mozzarellakészítők, Szardínia szigetén pedig a pásztorok a főutakra kiállított traktoraikra kifeszített molinókon kérik az arra haladókat, hogy segítsenek megmenteni jószágaikat.

Roberto Moncalvo, a mezőgazdasági termelők szövetségének elnöke azt mondta, Olaszországban az éghajlat kezd “trópusivá” válni. A szervezet vezetője szerint ha Olaszország fenn akarja tartani a magas minőséget a mezőgazdaságban, akkor egyrészt meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy az esős időszakban lehullott csapadékvizet fel lehessen fogni és azt tárolni, másrészt nem szabad tovább halogatni a szerkezeti átalakítások végrehajtását az ágazatban.

Kapcsolódó Cikkek