EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Nagykanizsa

10-1 lesz ez! – kételyek és remények

Lapzártánkkor még nincs hivatalos végeredménye a hétvégi UFC Nagykanizsa-Türje mérkőzésnek. A vendégek ugyanis 10-1-nél a szünetben úgy döntöttek, nem jönnek ki a második félidőre.

Lássuk a tényeket. A listavezető Kanizsa 26 meccs során pont annyi gólt kapott, mint amennyit a sereghajtó Türje szerzett eddig, vagyis 17-et. A házigazdák gólkülönbsége +63, a vendégeké –116(!) volt a mérkőzést megelőzően, így semmi meglepő nincs abban, hogy az UFC hengerelt az első játékrészben, Szalai például szögletből, érintés nélkül küldte a labdát a hosszú felsőbe.


A türjei együttes vezetősége a szünetben közölte: annyi a sérültjük, hogy nem tudják folytatni a meccset. A szabálykönyv szerint ha egy csapat létszáma hét alá csökken, a találkozót be kell szüntetni, így történt ez Nagykanizsán is. Az persze más kérdés, hogy a pihenőre mindenki a saját lábán, szemmel láthatóan egészségesen vonult az öltözőbe közülük. Odabent persze bármi történhetett.

 

A szurkolók bajnokként ünnepelték a kanizsaiakat a félbeszakadt meccsen (Fotó: Gergely Szilárd)

A bajnoki aranyért a Csács-NSE-vel folytatott öldöklő küzdelemben nem mindegy, hogy a találkozó „hivatalosan” milyen eredménnyel zárul. Ezt majd a zalai megyei versenybizottság állapítja meg, amely lapzártánk után ül össze. A Lokál Extra több futballszakembert is felhívott, akik név nélkül ugyan, de egybecsengően azt mondták, a versenykiírás alapján a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a pályán elért eredménnyel, 10-1-gyel kapja a három pontot a Nagykanizsa, amely így hárompontos előnnyel, de a Csáccsal összevetve hajszálra azonos gólkülönbséggel várhatja az utolsó fordulót.


Ez esetben az UFC-nek a dél-zalai rangadón, Szepetneken már egy döntetlen is elég lesz a hétvégén a bajnoki aranyhoz. Utána jöhet az osztályozó, s jó esetben ősztől az NB III!

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.