2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Eger

A Beatles-kiállítás meghozta a sikert

A Beatles az egész világon hívószó a zenekedvelők körében, ezért az Európa Kulturális Fővárosa pályázat kapcsán a város szorosabbra fűzi kapcsolatát a hazánkban egyedülálló gyűjtemény tulajdonosaival – jelentette be sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta: aki szereti a zenét, az mindenképpen viszonyul valahogy a legendás együtteshez, nem csupán hazánkban, de az egész világon. Ezért is nagyon fontos, hogy az Európa Kulturális Fővárosa címért folytatott versenyben ez a különleges gyűjtemény fontos tényezővé, még ismertebb attrakcióvá válhasson, a többi látnivalóval együtt. Ezért támogatni kell azokat a programokat, amelyek még több látogatót vonzanak Egerbe Magyarországról és egész Európából.


Peterdi Gábor és Nyitrai Zsolt

Ennek érdekében – folytatta – Eger városa és a múzeum alapítói, tulajdonosai szorosabbá fűzik együttműködésüket. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a város turisztikai kiadványaiban, marketinganyagaiban kiemelt helyet kap a gyűjtemény, ugyanakkor az Európa Kulturális Fővárosa pályázatnak is legyen szerves része, hogy a megyeszékhelyen megtekinthetők a Beatles együttes relikviái.

Nyitrai Zsolt kifejtette azt is, hogy lehetőség van a múzeum bővítésére, ezért a város pénzügyi támogatásban részesíti ezt a különleges tárlatot.

Peterdi Gábor alapító arról beszélt, hogy sok munka előzte meg a nyitást, ám a most kétéves kiállítás meghozta a sikert. Hozzátette: ma már sok turista – főként Hollandiából és Nagy-Britanniából, sőt éppen Liverpoolból – azért jön Egerbe, hogy meglátogassa a Beatles Múzeumot.

Kapcsolódó Cikkek