EUR: 325,20 Ft
CHF: 295,42 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

A Csengettyű közben kezdődhet el a panelvisszabontás

Hódmezővásárhely önkéntes alapon, a lakástulajdonosok teljes hozzájárulása mellett panelvisszabontási programot szeretne indítani. A projekt megvalósításával egy élhetőbb lakótelep jöhetne létre.

Ebbéli tervét az önkormányzat jelezte Orbán Viktor miniszterelnöknek május 26-án, a Modern Városok Program keretében szervezett megbeszélés alkalmával. Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter a június 9-i közgyűlésen kifejtette álláspontját a panelek visszaépítésével kapcsolatban.


Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter, Almási István polgármester és dr. Kószó Péter alpolgármester a június 9-i közgyűlésen

Elmondta, fontos az együttműködés a kormány, a város és a lakástulajdonosok között. Kiemelte, Magyarországon mindenkinek joga van ahhoz, hogy életminősége javuljon. Az elmúlt negyven esztendőben ezek a házak elavultak és modernizálást igényelnek. A kérdés, hogy ezt az 549 ezer panellakást mikor újítják fel. Akkor, ha a lakástulajdonosokkal meg tud állapodni az önkormányzat és az állam. A hogyan tekintetében fel kell mérni a lakások állapotát egy alapos műszaki, technológiai felméréssel. A hőszigetelés és nyílászárócsere nem oldott meg olyan komoly gondokat, mint a villamos hálózat vagy az épületgépészet. Lázár János javasolja, hogy a Csengettyű közben kezdődjön el a felmérés.

A panelek elérték életciklusuk végét

Kapcsolódó Cikkek