EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,08 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Hódmezővásárhely

A csodák és a sziporkázó jókedv birodalma

A platán alatt partiztak júniusban a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákjai, tanárai, illetve a meghívott vendégek. A hagyományosnak számító évzáró ünnepélyen műsorokkal, tűzugrással, énekkel, tánccal és persze egy kis eszem-iszommal búcsúztatták el a 2016/2017-es iskolaévet.

A műsorszámok között akadt néptáncos produkció, éneklés, illetve egyéb zenés fellépő is szórakoztatta a nagyérdeműt.

A mozgalmas, sok programmal és persze tanulással teli tanév méltó búcsúztatója volt a kötetlen, családi, baráti program, az úgynevezett Platán Party, amely már hagyománynak számít az iskolában. Az intézmény udvarán álló gyönyörű, több mint 50 éves platánfa hatalmas lombkoronája biztosította a hőségben a hűvöset. Az esemény előtt pár órával még egy kis zuhé adhatott okot kisebb aggodalomra, azonban az égiek kedveztek a Varga Tamás Általános Iskola diákjainak, hiszen mire eljött a partizás ideje, már híre-hamva sem volt viharfellegeknek.


Farkas Zsuzsanna értékelése szerint egy élménydús, izgalmas, eredményes évet zárt az iskola.

– Élményekben dús, eredményes évet zártunk. Bízom benne, hogy mind a gyerekek, mind a szülők és a kollégák elégedettek, de persze mindig jobbra törekszünk. Decemberben fogjuk ünnepelni, hogy iskolánk 10 évvel ezelőtt felvette a Varga Tamás nevet. Erre egy nagyon szép ünnepségsorozattal készülünk. Most tavasz végén, nyár elején nagyon sok pályázatot adtunk be, bízom benne, hogy több is sikeres lesz – fogalmazott Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

Egy ilyen Platán Party alkalmával az egész év során felgyülemlett stresszt is levezethetik, de emellett jó közösségformáló rendezvénynek is minősül ez az esemény.

Az ünnepi műsorban felléptek a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola Varga Tamás Általános Iskolába kihelyezett tagozatának legkisebb néptáncosai (az első osztályos gyerekekből álló Tökmag csoport), Meixner Lili és Rakonczai Dorina (a lányok egy könnyűzenei csokorral készültek), az iskola nyolcadikos tanulói, akik egy táncos produkcióval örvendeztették meg a platánpartizánokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.