EUR: 353,24 Ft
CHF: 327,22 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Hódmezővásárhely

A csodák és a sziporkázó jókedv birodalma

A platán alatt partiztak júniusban a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákjai, tanárai, illetve a meghívott vendégek. A hagyományosnak számító évzáró ünnepélyen műsorokkal, tűzugrással, énekkel, tánccal és persze egy kis eszem-iszommal búcsúztatták el a 2016/2017-es iskolaévet.

A műsorszámok között akadt néptáncos produkció, éneklés, illetve egyéb zenés fellépő is szórakoztatta a nagyérdeműt.

A mozgalmas, sok programmal és persze tanulással teli tanév méltó búcsúztatója volt a kötetlen, családi, baráti program, az úgynevezett Platán Party, amely már hagyománynak számít az iskolában. Az intézmény udvarán álló gyönyörű, több mint 50 éves platánfa hatalmas lombkoronája biztosította a hőségben a hűvöset. Az esemény előtt pár órával még egy kis zuhé adhatott okot kisebb aggodalomra, azonban az égiek kedveztek a Varga Tamás Általános Iskola diákjainak, hiszen mire eljött a partizás ideje, már híre-hamva sem volt viharfellegeknek.


Farkas Zsuzsanna értékelése szerint egy élménydús, izgalmas, eredményes évet zárt az iskola.

– Élményekben dús, eredményes évet zártunk. Bízom benne, hogy mind a gyerekek, mind a szülők és a kollégák elégedettek, de persze mindig jobbra törekszünk. Decemberben fogjuk ünnepelni, hogy iskolánk 10 évvel ezelőtt felvette a Varga Tamás nevet. Erre egy nagyon szép ünnepségsorozattal készülünk. Most tavasz végén, nyár elején nagyon sok pályázatot adtunk be, bízom benne, hogy több is sikeres lesz – fogalmazott Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

Egy ilyen Platán Party alkalmával az egész év során felgyülemlett stresszt is levezethetik, de emellett jó közösségformáló rendezvénynek is minősül ez az esemény.

Az ünnepi műsorban felléptek a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola Varga Tamás Általános Iskolába kihelyezett tagozatának legkisebb néptáncosai (az első osztályos gyerekekből álló Tökmag csoport), Meixner Lili és Rakonczai Dorina (a lányok egy könnyűzenei csokorral készültek), az iskola nyolcadikos tanulói, akik egy táncos produkcióval örvendeztették meg a platánpartizánokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.