EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Sopron

A fiatalságban a remény

A TÉR-ERŐ elnevezésű színházi nevelési programhéten vett részt nagy sikerrel a Soproni Petőfi Színház 35 kiló remény című előadása a szombathelyi teátrumban.

Anna Gavalda regényének motívumaiból Németh Ervin dramaturg, drámatanár készített adaptációt. A soproni tantermi színházi foglalkozások, az ott bemutatott előadások és a hozzájuk kapcsolódó témák, beszélgetések utat találtak a fiatalsághoz. Az előadást a városban és környékén harmincegy oktatási intézményben hatvanhatszor játszották el mintegy 2000 diák előtt. Jól teljesítettek a tanodások is. Zárótaps címmel Andersen, Shakespeare és Babits Mihály műveiből készült gálaelőadásokkal mutatkoztak be a fiatalok. Az öt éve alakult színitanoda vezetője, Molnár Anikó színésznő, drámatanár elmondta, hogy idén közel hetvenen kezdték el különböző csoportokban a foglalkozásokat.

Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.