2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Dunaújváros

A gyermekekről szólt a hétvége

Múlt hét pénteken rendvédelmi napot tartottak a Dózsa mozi előtti téren, míg szombaton a Parázs Varázs, vasárnap pedig a gyereknap várta a fiatalokat Dunaújvárosban. 

Rendvédelmi napot tartottak pénteken a Dózsa téren, ahol egyebek mellett egy baleset-megelőzési filmet is láthattak az érdeklődők, de a gyermekek belülről is megnézhették a rabszállító, rendőr-, mentő- és tűzoltóautókat.


A gyermekek láthatóan élvezettel vették birtokba a tűzoltóautót

A Dózsa téren szervezett eseményen rendőrségen alkalmazott mentőkutyákat, fegyverbemutatót is megtekinthettek a látogatók, akiknek egy traffipaxos futóversenyt is szerveztek, ahol a sebességmérő állapította meg, ki milyen gyorsan fut, ám ezúttal a leggyorsabb nem büntetést, hanem jutalmat kapott.

A rabszállító autó is felkeltette a gyermekek figyelmét

A szombat és a vasárnap is változatos programokat kínált a gyermekek számára, akik főként a hét utolsó napján, gyermeknapon szórakozhattak önfeledten az Alsó-Duna-parton egyebek mellett a számukra felállított  vidámparkban.

Nem csak az élettelen eszközök, hanem az élőlények is felkeltették a gyermekek figyelmét

A háromnapos rendezvény adott otthont a Parázs Varázs hagyományos közös sütés-főzésnek is, amelyre szinte az egész város ellátogatott.

A legtöbb gyermek természetesen a vidámparkra volt kíváncsi

Az esemény az Ezer Lámpás Éjszakája országos rendezvényhez is kapcsolódott: több városhoz hasonlóan Dunaújvárosban is felengedték a színes lufikat az eltűnt gyermekekre emlékezve.

Kapcsolódó Cikkek