EUR: 331,13 Ft
CHF: 301,41 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

A hét utolsó munkanapján is nyári időjárás kényeztet minket

Estig a Dunántúl nyugati és déli részein, valamint a Dél-Alföldön még előfordulhat helyenként zápor, néhol zivatar, másutt ugyanakkor szinte mindenütt kiderül az ég.

Éjszaka már az előbb említett helyeken sem várható számottevő csapadék. Pénteken az ország északkeleti felén (nagyjából a Győr-Békéscsaba vonaltól északkeletre) derült vagy legfeljebb gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Ettől a vonaltól délnyugatra is többórás napsütésre számíthatunk a gomoly- és fátyolfelhők mellett, és a Dunántúl délnyugati részein elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Utóbbiakat helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is kísérheti. Az északnyugati, északi szél estére mindenütt mérséklődik, éjszaka és pénteken már jellemzően mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban, tág határok, 6 és 17 fok között várható. A 10 fok alatti értékek az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön fordulhatnak elő, a 15 fok fölöttiek pedig a városokban, a hegyekben és délnyugaton.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 31 fok között alakul.

Kapcsolódó Cikkek