2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Egyéb Miskolc

A Hooligans a szimfonikusokkal hangol Miskolcon

Július 7-én 19 órai kezdéssel a Generali Arénában koncertezik a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a húszéves Hooligans. Különleges bulival készülnek!

Endit, a zenekar dobosát kérdeztük a telt házas koncertről. – A Kongresszusi Központban nekünk már kétszer is volt koncertünk szimfonikusokkal, ebből az ötletből merítve jön létre a mostani buli a miskolciakkal. Mi nagyon szeretjük ezt a verziót, ebből adódóan szeretnénk még több ilyen fellépést, de nem egyszerű ennek a megfinanszírozása, ezért nincs is belőle olyan sok, szóval minden ilyen alkalom különlegesnek számít.


Komolyzenei koncertre készülnek a Hooliganok – fotó: Lokál

A nagyzenekarral nekünk egy nagy főpróbánk lesz a koncert napján, Werner Gábor karmesterrel mi azért folyamatosan egyeztetünk és dolgozunk, ő a szimfonikusokkal próbál Miskolcon, mi pedig a mi részünket nyomjuk a saját próbáinkon. Gyakorlatilag a szimfonikusok végig jelen lesz a színpadon és minden számban játszanak – tudtuk meg a bandatagtól.

Kiss Endi, a Hooligans együttes dobosa – fotó: Lokál

A Miskolci Szimfonikus Zenekar életében eddig sem volt hiány különleges produkciókban, de ez alkalommal minden eddiginél izgalmasabb konstrukciót álmodtak meg a Hooligans zenekarral közösen. Az eseményen közreműködik a Fráter Kórus is. A Hooligans már több mint húsz éve ontja a slágereket és szórakoztatja a közönségét. Kevés olyan hely van Magyarországon, ahol ne adtak volna telt házas koncertet. Sikereiket bizonyítja a temérdek rádiós sláger, a számtalan arany- és platinalemez. A nemzeti kategóriájú szimfonikus zenekar sokszor bizonyította már sokoldalúságát, helytállását a könnyedebb műfajokban is, gondoljunk csak a FeelHarmonic Love popkoncertshow-ra, vagy az évről évre nagy sikert arató újévi hangversenyekre. A két együttes munkásságának, szakmai tudásának és stílusának találkozása pedig teljesen új megközelítésbe helyezi a zenei élményt.


Endi további aktualitásokról is beszélt a Lokálnak. – A Hooligans Tv már évekkel ezelőtt elindult, de most értük el azt, hogy rendszeresen tud jelentkezni. Most éppen zajlik a nyári turnénk, de egy ember mindenhová elkísér bennünket és az aktualitásokról rövid beszámolókban, interjúkban készít anyagot, így mindig friss információk jutnak el a rajongóinkhoz.

A jogosítvány megszerzése Endi idei nagy tervei között szerepel, erről így nyilatkozott: „Megígértem magamnak, hogy most hétvégén kiolvasom, áttanulmányozom a KRESZ-könyvet, de nem sikerült… Nagyon unalmas téma, de szükségem lenne a jogsira, így előbb-utóbb át kell esnem a vizsgákon. Ha nőkről szólna a könyv, már rég túl lennék rajta!” A nyári turné kevés szabadidővel szolgál a zenekar tagjainak, de a dobos szerint erre is van megoldás: „Hétközben azért mindig adódik pár szabadnap, ezt ki is szoktuk használni, nyaralni nem tudunk elmenni, de ez is jó kikapcsolódás, én például e hét közepétől Miskolc-Tapolcán pihenek a lányaimmal pár napot” –  mesélte a dobos fenegyerek.

Kapcsolódó Cikkek