2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld

A kabinetfőnök

A kabinetfőnök élete a végtelen lojalitásból, a villámhárításból, a főnöke hangulatváltozásainak kezeléséből, a magánélet minimalizálásából, saját döntések meghozatalából áll.

Jószerivel csak akkor nyaralhat, amikor megengedik neki. De akkor is csak úgy, hogy két órán belül bárhonnan hadra fogható legyen.


Nesze neked, nyaralj így!

Irigylik és pletykálnak róla. Feltételezik a mindentudást, éppen ezért majdhogynem diplomatikusabbnak kell lennie a főnökénél. Nem tudom, hogy az üzleti szférában is így van-e, ott azért viszonylag kevesebb a kabinetfőnök, mint a politikában, de az általam ismert, közéletben tevékenykedőknél maximálisan így van. A sors furcsa fintora, hogy nincs, nem lehet saját útjuk. Együtt emelkednek és együtt buknak választottjukkal. Vállalnánk-e ilyet? Nem tudom. Talmi-e a dicsőség? Van-e út a privát szférába? Mennyire lehet valaki más érdekében golyóálló?

Kérdések, kérdések, kérdések.

Nyilván a kabinetfőnököknek is megvannak a maguk válaszai, indokai. Ami miatt háttérbe szorul a családi és baráti kör. Lehet-e ezerszázalékosan azonosulni egy másik emberrel? Egy másik ember gondolataival, érzésvilágával, ügyeivel, játszmáival? Lehet-e barátnak rezzenéstelen arccal nemet mondani, hazudni? Tudnánk-e így élni?

Kérdések, kérdések, kérdések.

Amit egy jó kabinetfőnök naponta feltesz magának. Mert csak akkor tudja csinálni.

Tisztelet érte. Mert tudom, hogy én nem tudnám csinálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amellyel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a “baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

 • Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtt több százezer ember előtt megtartott március 15-i ünnepi beszédében.

 • Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Solton.