EUR: 303,60 Ft
CHF: 268,86 Ft
2017. augusztus 18., péntek
Ilona

Belföld

A kabinetfőnök

A kabinetfőnök élete a végtelen lojalitásból, a villámhárításból, a főnöke hangulatváltozásainak kezeléséből, a magánélet minimalizálásából, saját döntések meghozatalából áll.

Jószerivel csak akkor nyaralhat, amikor megengedik neki. De akkor is csak úgy, hogy két órán belül bárhonnan hadra fogható legyen.

Nesze neked, nyaralj így!

Irigylik és pletykálnak róla. Feltételezik a mindentudást, éppen ezért majdhogynem diplomatikusabbnak kell lennie a főnökénél. Nem tudom, hogy az üzleti szférában is így van-e, ott azért viszonylag kevesebb a kabinetfőnök, mint a politikában, de az általam ismert, közéletben tevékenykedőknél maximálisan így van. A sors furcsa fintora, hogy nincs, nem lehet saját útjuk. Együtt emelkednek és együtt buknak választottjukkal. Vállalnánk-e ilyet? Nem tudom. Talmi-e a dicsőség? Van-e út a privát szférába? Mennyire lehet valaki más érdekében golyóálló?

Kérdések, kérdések, kérdések.

Nyilván a kabinetfőnököknek is megvannak a maguk válaszai, indokai. Ami miatt háttérbe szorul a családi és baráti kör. Lehet-e ezerszázalékosan azonosulni egy másik emberrel? Egy másik ember gondolataival, érzésvilágával, ügyeivel, játszmáival? Lehet-e barátnak rezzenéstelen arccal nemet mondani, hazudni? Tudnánk-e így élni?

Kérdések, kérdések, kérdések.

Amit egy jó kabinetfőnök naponta feltesz magának. Mert csak akkor tudja csinálni.

Tisztelet érte. Mert tudom, hogy én nem tudnám csinálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • „Ők nem tudnak szólni, ha fáj”

  „Ők nem tudnak szólni, ha fáj”

  Lassan már nem telik el nap, hogy ne jöjjön szembe velünk hírportálokon vagy közösségi oldalakon egy-egy olyan hír, amely az állatkínzással foglalkozna.

 • Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

  Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

  Közös sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati rendszerről Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Lengyel Róberttel, Siófok polgármesterével, aki a Jobbik támogatásával lett polgármester.

 • A MÁV 11 nagykapacitású motorvonatot vesz

  A MÁV 11 nagykapacitású motorvonatot vesz

  A MÁV 11 nagykapacitású motorvonat vásárlásáról írt alá szerződést a Stadlerrel a két cég közötti nyolcéves, 40 darab motorvonatra szóló keretmegállapodás alapján – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

 • Fidesz: A párt minden választási kampánya törvényes volt

  Fidesz: A párt minden választási kampánya törvényes volt

  A Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el, a nagyobbik kormánypárt 2010-es kampányát vizsgáló bizottság felállításának ötlete kétségbeesett próbálkozás az MSZP és a Jobbik részéről – közölte a Fidesz parlamenti frakciója csütörtökön az MTI-vel.