2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Külföld

A Kártyavár című Neflix-sorozatból plagizálta beszédét egy volt polgármester

Frank Underwoodnak, a Kártyavár című Netflix-sorozat főhősének (Kevin Spacey) beszédét plagizálta egy volt mexikói polgármester.

Miguel Angel Covarrubias Cervantest, aki Tlaxcala államban volt egy kisváros polgármestere, a közösségi médián vádolták meg a szöveg plagizálásával.

A férfi videón közzétett beszéde ugyanis szinte szóról szóra megegyezik a sorozat egy 2016-os reklámszpotjának szövegével. Cervantes ráadásul videója háttereként a Kártyavár főcímzenéjét is felhasználta.

A Netflix Twitteren reagált Cervantes húzására: a mexikóiakhoz szóló videoüzenetben Michael Kelly, a Kártyavár egy másik színésze szólalt meg. A videón egy spanyol nyelvű Twitter-bejegyzés jelenik meg: “Az imitáció nem mindig a legeredményesebb formája a hízelgésnek”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Kavicszátonyra futott vasárnap délután egy angol komp Calais francia kikötővárosnál; a fedélzetén lévő 313 utasnak nem esett baja – közölték az illetékes hatóságok.

 • Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy német falut, az egyetlen licitálónak 140 ezer eurót (mintegy 43 millió forintot) ért meg az Alwine nevű település.

 • A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A nehézkesen haladó tárgyalások ellenére kicsi az esély arra, hogy új szavazást tartsanak az Egyesült Királyságban az uniós kiválásról – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán vasárnap azzal kapcsolatban, hogy pénteken előzetes megállapodás született a kiválás legfontosabb feltételeiről.