EUR: 312,47 Ft
CHF: 271,04 Ft
2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Külföld

A Kártyavár című Neflix-sorozatból plagizálta beszédét egy volt polgármester

Frank Underwoodnak, a Kártyavár című Netflix-sorozat főhősének (Kevin Spacey) beszédét plagizálta egy volt mexikói polgármester.

Miguel Angel Covarrubias Cervantest, aki Tlaxcala államban volt egy kisváros polgármestere, a közösségi médián vádolták meg a szöveg plagizálásával.

A férfi videón közzétett beszéde ugyanis szinte szóról szóra megegyezik a sorozat egy 2016-os reklámszpotjának szövegével. Cervantes ráadásul videója háttereként a Kártyavár főcímzenéjét is felhasználta.

A Netflix Twitteren reagált Cervantes húzására: a mexikóiakhoz szóló videoüzenetben Michael Kelly, a Kártyavár egy másik színésze szólalt meg. A videón egy spanyol nyelvű Twitter-bejegyzés jelenik meg: “Az imitáció nem mindig a legeredményesebb formája a hízelgésnek”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mogyoróallergiások figyelem! Itt a megoldás

    Mogyoróallergiások figyelem! Itt a megoldás

    Sikerült megelőzni a mogyoróallergiás reakciókat egy nagy létszámú kutatás során, amelyben a beteg gyerekek napi egy mogyoróliszt-kapszulát szedtek fél éven át, hogy kialakuljon bennük a tolerancia.

  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    Soha nem volt ilyen nagy és összehangolt egészségügyi fejlesztés Budapesten és térségében, ennek részeként újul meg a dunakeszi szakrendelő kétmilliárd forintból – mondta el az intézményben tartott szerdai sajtótájékoztatón az emberi erőforrások minisztere.