2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Salgótarján

A magyar képzőművészet remekei

A közelmúltban megnyílt 34. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat mintegy száz hazai művész 157 alkotását mutatja be.

– A 34. tavaszi tárlat alkotásai jól reprezentálják napjaink legfontosabb művészeti törekvéseit, a sokféleségben mindannyian megtalálhatjuk a szívünkhöz legközelebb álló festményt, rajzot vagy szobrot – mondta a megnyitón K. Peák Ildikó művészettörténész, a kiállítás kurátora. A tárlatot az 1990-es évektől kétévente a rajzbiennáléval, illetve rajztriennáléval felváltva rendezik meg.


Festmények, grafikák, plasztikák és szobrok is láthatók a tárlaton

Hagyományosan látható a múzeumban egy korábbi nagydíjasnak a kamarakiállítása is, ezúttal Kopasz Tamás festőművész munkáit mutatják be.

Átadták a 34. tavaszi tárlat díjait is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma fődíját Móder Rezső képzőművésznek adta át Vígh Annamária, a tárca közgyűjteményi főosztályának vezetője. A Magyar Művészeti Akadémia díját Durucskó Zsolt grafikusművész, a Magyar Festők Társasága díját Bánsághi Tibor festőművész nyerte el. Salgótarján Megyei Jogú Város díját Várhelyi Tímea festőművész, a Dornyay Béla Múzeum elismerését Vankó István festőművész kapta. A 34. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat augusztus 26-ig látogatható.

A Dornyay Béla Múzeum kétévente rendezi meg a Salgótarjáni Tavaszi Tárlatot

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.