2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Nem erőssége a matek a Simicska-médiának

Nagyot akart villantani a 24.hu, a jobbikos plakátmizéria kapcsán azzal összefüggésben, hogy anno a Fidesz, vagy most a Jobbik fizetett kevesebbet a plakátokért.

A 888.hu írta meg, hogy szemmel láthatóan nem igazán erőssége az első elemis matematika a Simicska-médiától korábban távozó, immár 24.hu-s Spirk Józsefnek, de még az Indexnek, a HírTV-nek és a Jobbik pártlapjának sem.


A portál úgy próbálta a köztudottan áron alul értékesített jobbikos plakátok ügyét tisztára mosni, hogy hamis számokat adott meg cikkében. Ez úgy derült ki, hogy hiába javította ki írásában később Spirk az elemi hibáit a jobbikos számadatokkal kapcsolatban, a teljes Simicska-média vígan át is vette a teljesen téves számításokat a 24.hu-ra hivatkozva.

“(a Jobbik) a Fidesznél is érvényesített mahires citylight árakat levonva 2468 óriásplakátot nagyjából 21 millió forint körüli összegért vehette meg. Így 13 500 forint per darabra jön ki a bejelentett adatok szerint az egy óriásplakátért fizetett összeg.”


A probléma csupán csak az, hogy 21 millió forintból, 13 500 forintos darabárral bárhogy is számolva képtelenség 2468 óriásplakátot megvásárolni. Ennél jóval olcsóbb darabárral lehet csak, mondjuk 8 500 forinttal.

Nem véletlen, hogy a Jobbik továbbra sem meri nyilvánosságra hozni a konkrét darabárát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Térfigyelő kamera alatt drogoztak

  Térfigyelő kamera alatt drogoztak

  A bátorságát csak a lúzersége múlta felül annak a két férfinak, aki pont egy térfigyelő kamera alatt döntött úgy, hogy a kocsiban elfogyaszt egy kis kábítószert.

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.