EUR: 326,47 Ft
CHF: 294,91 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Veszprém

A megye legkiválóbb védőnőit díjazták

Június 13. a védőnők napja – ennek alkalmából díjazták Veszprém megye legjobb védőnőit pénteken a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Egy csipet megelőzés többet ér, mint száz mázsa gyógyítás – tartja a mondás, a megelőzésben pedig kétségtelenül oroszlánrészt vállalnak a védőnők mint a gyógyítószakma első frontvonalbeli munkatársai. Összetett, az egészség megőrzését és fejlesztését célzó családvédelmi szolgáltatásuk főleg a várandós anyukák, a csecsemők, a kisgyermekek és az iskoláskorúak életében bír különös fontossággal.


Ők a legjobbak, munkájukat díjjal ismerték el (fotó: Tál Dominik)

Ennek elismeréseként 2013-ban a Magyar Örökség és Európa Egyesület Magyar Örökség Díjjal tüntette ki a Magyar Védőnői Szolgálatot, 2015-ben pedig a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár is nemzeti büszkeségeink közé választotta.

Veszprém megyében 2009 óta ünneplik a védőnők napját, ahol a szakmai programok mellett a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Kormányhivatal elismerő oklevelet ad át a szolgálatban lévő legkiválóbb védőnőknek.

Idén a megyei önkormányzat elismerő oklevelét Bolláné Sarmon Adrienn pápai területi védőnő vehette át, a Veszprém Megyei Kormányhivatal elismerő oklevelét Bisi Olga balatonfüredi járási vezető védőnő kapta, míg Veszprém megyei jogú város elismerő oklevelét Réfi Rita veszprémi iskolavédőnő vehette át.

A Veszprém városi díjat Réfi Rita vehette át (fotó: Tál Dominik)

A három fő díjazott mellett szakmai elismerést vehetett át hat területi védőnő, valamint ezen a napon köszöntötték az Emmi által miniszteri elismerő oklevélben részesített védőnőket, illetve az 50, 60 és 65 éve végzett nyugdíjas védőnőket is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.