EUR: 325,02 Ft
CHF: 294,99 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Belföld

A menedékkérők szétosztásával szétesne a menekültügyi rendszer

A Nézőpont Intézet elemzője szerint ha a menedékkérőket szét kellene osztani az uniós tagállamok között, akkor szétesne az egész menekültügyi rendszer, a tagállamok nem tudnák kezelni az ebből fakadó problémákat.

Deák Dániel az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta: már az olasz vezetők is elismerik, hogy a hozzájuk érkező bevándorlók túlnyomó része nem jogosult menekültstátuszra. Ezért az elemző szerint rossz az Európai Bizottság azon javaslata, hogy a menedékkérőket is osszák szét a 27 tagállam között. Ha ők aztán elkezdenek vándorolni a schengeni rendszeren belül, az komoly problémákat okozhat – vélekedett Deák Dániel.


Az elemző szerint már többségben vannak azok a tagállamok, amelyek szerint a külső határokon kívül kellene megoldani ezt a problémát – emelte ki az elemző, hozzátéve: rendkívül fontos lenne, hogy az ehhez szükséges intézkedések – a közös hadsereg felállítása, a közös határőrzés erősítése – megvalósuljanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.