2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Egyéb Debrecen

A minőségi ételek fesztiválja

Naplementás zöldborsó, gyöngytyúk kocsonya, házi bivalybao…

Idén is lesz Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdőn, 2017. június 24-25 között, a Békás-tó partján. A magas minőségű, kreatívan elkészített ételeket italokat kínáló gasztro rendezvényt Debrecen városa és az Ikon Debrecen Étterem szervezi. A cél, a minőségi gasztronómia jegyében minél többen megismerjék, megszeressék a vidék izgalmas ízeit. A szervezők szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy Debrecen kulináris hagyománya a modern gasztronómiai irányzatok részévé váljon. A kétnapos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek, új utakat keresve kreatív módon készítik és kínálják ételeiket. Idén a Hortobágy alapanyagai: a magyar szürke marha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerültek a középpontba. Debrecen város megújult turisztikai stratégiájának fontos eleme, hogy egyre több olyan rendezvény legyen, amely a modern debreceni gasztronómiát mutatja be.  A Debrecziner Gourmet Fesztivál a zászlóshajója a koncepciónak. Olyan kulináris hagyományokat mutatnak be, amelyek Debrecen jó hírét erősíti. Tavaly az azóta hungarikummá nyilvánított Debreceni Páros, idén pedig a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízei állnak a rendezvény középpontjában – emelte ki Széles Diána turizmusért felelős alpolgármester a sajtótájékoztatón. A Hortobágy alapanyagai a magyar szürke marha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerültek a középpontba és a szakmai kihívást minden résztvevő étterem komolyan vette – mondta Pataky Péter séf, a fesztivál szakmai vezetője. A résztvevő húsz étterem különlegességekkel készül: a Spaletta Étterem Kecskemétről gyöngytyúk-kocsonyát készít, a Kis Padlizsán Vegán Étterem fűszeres tallért, készít “naplementás” zöldborsó mártással vagy az Ikon Debrecen Pulled házi bivaly bao-t varázsol gyömbéres uborkával, korianderrel és újhagymával. A tálaláshoz Magyarország első természetvédelmi területének, a Nagyerdő szellemiségéhez igazodva biológiailag elbomló tányérokat és evőeszközöket használnak az éttermek.


Fontos tudnivalók

  • debreczinergourmet.hu
  • Elővásárlás esetén a belépő 1000 Ft/fő
  • helyszíni vásárlás esetén 2000 Ft/fő
  • Előre vásárolt belépőhöz logóval ellátott boros pohár, biokávé jár
  • Nyereménysorsolás – A fődíj – Wizz Air két főre szóló retúr repülőjegy a világhírű borvidék központjába, Bourdeaux-ba.

Támogatók


  • Vizz Air
  • Baromfiudvar
  • Debreceni Gasztronómiáért Alapítvány

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra itt a tél!

    Újra itt a tél!

    Szánkózó, hógolyózó gyerekek lepték el a Római körúti kilátó mögötti domboldalt: a február közepi havazást láthatóan örömmel fogadták a fiatalok, akik kihasználták a több centi vastag hótakarót és vidáman siklottak le az évtizedek óta népszerű pályán; hogy a szülők se maradjanak ki a jóból, visszafelé ők húzhatták gyermekeiket a szánkón.

  • Rock and Roll Party az Ifiházban

    Rock and Roll Party az Ifiházban

    Technikai okok miatt új időpontban, március 10-én kerül megrendezésre az Ifiházban a Rock and Roll Party. A The Memphis 2017-től működteti klubját az Ifiházban, ez alkalommal vendégük is lesz, a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar érkezik hozzájuk.

  • Muzsika bárhol, bármikor

    Muzsika bárhol, bármikor

    Lőszeres ládából zenedoboz? A pécsi testvérpár nem ismer lehetetlent, ha zenehallgatásról van szó!