2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

A minőségi ételek fesztiválja

Naplementás zöldborsó, gyöngytyúk kocsonya, házi bivalybao…

Idén is lesz Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdőn, 2017. június 24-25 között, a Békás-tó partján. A magas minőségű, kreatívan elkészített ételeket italokat kínáló gasztro rendezvényt Debrecen városa és az Ikon Debrecen Étterem szervezi. A cél, a minőségi gasztronómia jegyében minél többen megismerjék, megszeressék a vidék izgalmas ízeit. A szervezők szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy Debrecen kulináris hagyománya a modern gasztronómiai irányzatok részévé váljon. A kétnapos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek, új utakat keresve kreatív módon készítik és kínálják ételeiket. Idén a Hortobágy alapanyagai: a magyar szürke marha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerültek a középpontba. Debrecen város megújult turisztikai stratégiájának fontos eleme, hogy egyre több olyan rendezvény legyen, amely a modern debreceni gasztronómiát mutatja be.  A Debrecziner Gourmet Fesztivál a zászlóshajója a koncepciónak. Olyan kulináris hagyományokat mutatnak be, amelyek Debrecen jó hírét erősíti. Tavaly az azóta hungarikummá nyilvánított Debreceni Páros, idén pedig a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízei állnak a rendezvény középpontjában – emelte ki Széles Diána turizmusért felelős alpolgármester a sajtótájékoztatón. A Hortobágy alapanyagai a magyar szürke marha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerültek a középpontba és a szakmai kihívást minden résztvevő étterem komolyan vette – mondta Pataky Péter séf, a fesztivál szakmai vezetője. A résztvevő húsz étterem különlegességekkel készül: a Spaletta Étterem Kecskemétről gyöngytyúk-kocsonyát készít, a Kis Padlizsán Vegán Étterem fűszeres tallért, készít “naplementás” zöldborsó mártással vagy az Ikon Debrecen Pulled házi bivaly bao-t varázsol gyömbéres uborkával, korianderrel és újhagymával. A tálaláshoz Magyarország első természetvédelmi területének, a Nagyerdő szellemiségéhez igazodva biológiailag elbomló tányérokat és evőeszközöket használnak az éttermek.


Fontos tudnivalók

  • debreczinergourmet.hu
  • Elővásárlás esetén a belépő 1000 Ft/fő
  • helyszíni vásárlás esetén 2000 Ft/fő
  • Előre vásárolt belépőhöz logóval ellátott boros pohár, biokávé jár
  • Nyereménysorsolás – A fődíj – Wizz Air két főre szóló retúr repülőjegy a világhírű borvidék központjába, Bourdeaux-ba.

Támogatók


  • Vizz Air
  • Baromfiudvar
  • Debreceni Gasztronómiáért Alapítvány

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

  • Szeretetakcióval a rászorulókért

    Szeretetakcióval a rászorulókért

    Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.