2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Salgótarján

A nyár legnagyobb grillpartija!

Idén első alkalommal, június 24-én rendezik Piliny községben a minden gasztronómiai igényt kielégítő I. Grillfesztivál. A színes színpadi programok mellett a kilátogatók belekóstolhatnak a csapatok által sütött grillkülönlegességekbe, egész utcás vidámparkot vehetnek igénybe, valamint megmérettethetik magukat akár a klasszikus Sör-Virsli versenyen is, melynek fődíja egy makett Buggy.

A szervezők „a nyár legnagyobb grillpartijaként” emlegetik a rendezvényt, hiszen 30 csapat méri össze sütőtudását. Lesznek csirke-, marha-, sertés-, de még vegetáriánus, illetve zöldséget grillező társaságok is, melyeknél kóstolójegy ellenében lehet a finomságokhoz jutni. Képviselteti magát továbbá a kazári Laskafesztivál szervezői csapata mellett a Palacsinta Fesztivál rekorder alakulata is.


A nap folyamán színpadi produkciókból sem lesz hiány, hiszen már 11 órától a Retro Band szórakoztatja a kilátogatókat. A rendezvény további részében fellép 13 órától a hazai mulatós zene kiemelkedő alakja, Postás Józsi, majd 18 órától a hölgyek kedvence, Tabáni István ad koncertet. Az estét a Kerozin együttes koncertje zárja 21 órától, akik egy fergeteges retróbulival rázzák fel a pilinyi estét. Rajtuk kívül lesz még gyermekeknek szóló előadás, továbbá operett, valamint hagyományőrző és folklórfellépő is.

Grillkolbászban sem lesz hiány!

 

A fiatalabb korosztályról sem feledkeztek meg a szervezők. Egy egész utcányi vidámpark áll majd a kilátogatók rendelkezésére. Ezenfelül lehetőség nyílik helikopteres és lovashintós településnézésre is. A könnyebb közösségi oldalas bejelentkezésekhez, ingyen wi-fi lesz elérhető a helyszínen. A szerencsevadászok is örülhetnek, nekik négy „felvonásos” tombolahúzást tartanak, melynek fődíja egy hétéjszakás külföldi utazás. A napot nagyszabású tűzijáték és Grillbúcsú zárja.


Az idelátogatók egész nap „retró áron”, 200 forintért válthatnak jegyet, és a kocsival érkezőknek a parkolás ingyenes, továbbá a kóstolójegy 300 forintot fog kóstálni.

Az fesztivál részletes programjait megtalálja a www.grillfesztival.hu holnapon, a Facebook eseménynél, valamint a rendezvény hivatalos mobilapplikációja segítségével. A rendezők rossz idő esetére egy óriás partisátorral készülnek.

Lesznek csirkét, marhát, sertést illetve zöldséget grillező társaságok is

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.