2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Békéscsaba

A pedagógusokat ünnepelték

Békéscsabán két rendezvényen is köszöntötték a pedagógusokat a közelmúltban. A városi pedagógusnap keretében a városháza dísztermében, majd a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) saját rendezvényén is ünnepeltek e jeles nap alkalmából.

A díszteremben adták át a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést, amelyet a település közgyűlése 1994-ben alapított és amelyet 2014 óta évente két olyan nevelő kaphat meg, aki legalább 10 éve magas színvonalú oktató-nevelő tevékenységet végez a városban, meghatározó személyiség a szakmájában intézményi vagy települési szinten. A kitüntetettek egy arany pecsétgyűrűt vehetnek át, amelyen a város címere látható, körülötte pedig a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa véset olvasható. Idén dr. Ibos Gyuláné, a Lencsési Óvoda óvodavezető-helyettese és Tálas Csaba, a BSZC Szent-Györgyi Albert, Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója részesült az elismerésben, amelyet Szarvas Péter polgármester és Kiss Tibor alpolgármester adott át.


Kiváló pedagógusokat díjaztak Fotó: Fekete Róbert

 

A rendezvényen köszöntötték azokat is, akik korábban már állami-szakmai kitüntetést kaptak. Az emberi erőforrások miniszterétől Németh László-díjat kapott Szeleczki Erzsébet, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, valamint Perényi László, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanára. Az Eötvös József-díjat idén Hanó Pál Györgyné kapta, aki oktató-nevelő munkája során életpályájával fejezte ki elkötelezettségét a pedagógus élethivatás mellett.

Békéscsabán két rendezvényen is köszöntötték a pedagógusokat a közelmúltban. A városi pedagógusnap keretében a városháza dísztermében, majd a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) saját rendezvényén is ünnepeltek e jeles nap alkalmából. A díszteremben adták át a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést Fotó: Fekete Róbert

A szakképzési centrum vezetése is díjazta a kimagasló munkát végző pedagógusokat. A rendezvényen részt vett Vantara Gyula országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy bár június első vasárnapja hagyományosan a pedagógusokról szól, ezen az eseményen részt vesznek a technikai dolgozók is. A pedagógusok munkája jövőnk szempontjából nagyon fontos, ezt a pedagógus-életpályamodellel a kormány is elismerte. Az ő csoportjuk volt az első, amelynek egy hosszú távú tervet ajánlott fel – béremeléssel, továbbképzésekkel és egyéb feltételek biztosításával.


Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója az eseményen kiemelte, mindenki életében meghatározó a pedagógusok munkája. A szülők, gondviselők mellett ők egyengetik a gyerekek útját, segítenek álmaik megvalósításában. A kemény munkáért ezek a szakemberek megérdemlik, hogy évente egyszer méltóképpen megünnepeljék őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.