EUR: 325,29 Ft
CHF: 295,28 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Békéscsaba

A pedagógusokat ünnepelték

Békéscsabán két rendezvényen is köszöntötték a pedagógusokat a közelmúltban. A városi pedagógusnap keretében a városháza dísztermében, majd a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) saját rendezvényén is ünnepeltek e jeles nap alkalmából.

A díszteremben adták át a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést, amelyet a település közgyűlése 1994-ben alapított és amelyet 2014 óta évente két olyan nevelő kaphat meg, aki legalább 10 éve magas színvonalú oktató-nevelő tevékenységet végez a városban, meghatározó személyiség a szakmájában intézményi vagy települési szinten. A kitüntetettek egy arany pecsétgyűrűt vehetnek át, amelyen a város címere látható, körülötte pedig a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa véset olvasható. Idén dr. Ibos Gyuláné, a Lencsési Óvoda óvodavezető-helyettese és Tálas Csaba, a BSZC Szent-Györgyi Albert, Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója részesült az elismerésben, amelyet Szarvas Péter polgármester és Kiss Tibor alpolgármester adott át.


Kiváló pedagógusokat díjaztak Fotó: Fekete Róbert

 

A rendezvényen köszöntötték azokat is, akik korábban már állami-szakmai kitüntetést kaptak. Az emberi erőforrások miniszterétől Németh László-díjat kapott Szeleczki Erzsébet, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, valamint Perényi László, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanára. Az Eötvös József-díjat idén Hanó Pál Györgyné kapta, aki oktató-nevelő munkája során életpályájával fejezte ki elkötelezettségét a pedagógus élethivatás mellett.

Békéscsabán két rendezvényen is köszöntötték a pedagógusokat a közelmúltban. A városi pedagógusnap keretében a városháza dísztermében, majd a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) saját rendezvényén is ünnepeltek e jeles nap alkalmából. A díszteremben adták át a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést Fotó: Fekete Róbert

A szakképzési centrum vezetése is díjazta a kimagasló munkát végző pedagógusokat. A rendezvényen részt vett Vantara Gyula országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy bár június első vasárnapja hagyományosan a pedagógusokról szól, ezen az eseményen részt vesznek a technikai dolgozók is. A pedagógusok munkája jövőnk szempontjából nagyon fontos, ezt a pedagógus-életpályamodellel a kormány is elismerte. Az ő csoportjuk volt az első, amelynek egy hosszú távú tervet ajánlott fel – béremeléssel, továbbképzésekkel és egyéb feltételek biztosításával.


Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója az eseményen kiemelte, mindenki életében meghatározó a pedagógusok munkája. A szülők, gondviselők mellett ők egyengetik a gyerekek útját, segítenek álmaik megvalósításában. A kemény munkáért ezek a szakemberek megérdemlik, hogy évente egyszer méltóképpen megünnepeljék őket.

Kapcsolódó Cikkek