EUR: 325,02 Ft
CHF: 294,99 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Belföld

A Soros-egyetemnek nyoma sincs a világ legjobbjai között

Kiadták a londoni központú Quacquarelli Symonds Higher Education Ranking 2018-as felsőoktatási világrangsorát. Elsősorban ez az a rangsor, amelyre a Soros-egyetem védelmezői hivatkoznak, ám a listában nyoma sincs a CEU-nak, csak a neves magyar egyetemek kerültek be a listába – írja a 888.hu.

A Soros egyetem propagandistái az intézményt is érintő törvénymódosítás kapcsán folyamatosan arra hivatkoznak, hogy egyetemük a világelitbe tartozik, ám a világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán nincs nyoma a CEU-nak.


A listán az első helyezett a Massachusetts Institute of Technology, a második a kaliforniai Stanford Egyetem, a harmadik a Harvard Egyetem. A magyar intézmények leszűrése után látható, hogy a szegedi egyetem az 501–550-es, a debreceni a 651–700 helyen található,  az Eötvös Lóránd Egyetem a 651-700-on. A Corvinus a 801–1000. helyezési kategóriában található. A CEU pedig sehol.

A portál még kitér arra, hogy a talán legtárgyilagosabb, igen széles körben használt Shanghai Global Ranking listáján sem található Soros György egyeteme, ahol a világ legjobb 500 intézményét értékelik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.