EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Békéscsaba

A sport szeretetére tanítják a kicsiket

2017-ben már 22. alkalommal rendezte meg Békéscsaba önkormányzata az Óvodai Sportnapot.

A polgármesteri köszöntő után a sor- és váltóversenyek következtek, ahol a kicsik, amellett, hogy jól érezték magukat, megmutathatták, mennyire ügyesek. Az eredményhirdetés után közös buborékfújás és a Rokodál Zenekar gyermekműsora zárta a rendezvényt.


Sor- és váltóversenyeken mérkőztek meg az ovisok Fotó: Fekete Róbert

 

Tóth Pál, a városi önkormányzat korábbi munkatársa gondolta úgy 22 évvel ezelőtt, hogy már az óvodás korú gyerekeknek is érdemes megtanítani a sport szeretetét. Ezért minden évben megrendezték az ovisok sportnapját – tudtuk meg a polgármestertől. 18 esztendőn keresztül a Városi Sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek, négy éve viszont Békéscsaba főterén tartják a programot.

Szurkolók is voltak! Fotó: Fekete Róbert

 

Mind a húsz óvoda részt vesz ezen a rendezvényen, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a nagycsoportos, már iskolába készülő gyerekek a különböző sportágakkal. A sportnap fő célja, hogy minél hamarabb megtalálják a gyerekek azt a mozgásformát, ami boldoggá teszi őket és ami esetleg az egész életüket végigkíséri. Természetesen a város vezetése abban is reménykedik, hogy évek múlva az itt futkározó gyerekek közül lesz olyan, aki Békéscsabát képviselve akár valamelyik világversenyre is kijut.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.