EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Békéscsaba

A sport szeretetére tanítják a kicsiket

2017-ben már 22. alkalommal rendezte meg Békéscsaba önkormányzata az Óvodai Sportnapot.

A polgármesteri köszöntő után a sor- és váltóversenyek következtek, ahol a kicsik, amellett, hogy jól érezték magukat, megmutathatták, mennyire ügyesek. Az eredményhirdetés után közös buborékfújás és a Rokodál Zenekar gyermekműsora zárta a rendezvényt.


Sor- és váltóversenyeken mérkőztek meg az ovisok Fotó: Fekete Róbert

 

Tóth Pál, a városi önkormányzat korábbi munkatársa gondolta úgy 22 évvel ezelőtt, hogy már az óvodás korú gyerekeknek is érdemes megtanítani a sport szeretetét. Ezért minden évben megrendezték az ovisok sportnapját – tudtuk meg a polgármestertől. 18 esztendőn keresztül a Városi Sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek, négy éve viszont Békéscsaba főterén tartják a programot.

Szurkolók is voltak! Fotó: Fekete Róbert

 

Mind a húsz óvoda részt vesz ezen a rendezvényen, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a nagycsoportos, már iskolába készülő gyerekek a különböző sportágakkal. A sportnap fő célja, hogy minél hamarabb megtalálják a gyerekek azt a mozgásformát, ami boldoggá teszi őket és ami esetleg az egész életüket végigkíséri. Természetesen a város vezetése abban is reménykedik, hogy évek múlva az itt futkározó gyerekek közül lesz olyan, aki Békéscsabát képviselve akár valamelyik világversenyre is kijut.

Kapcsolódó Cikkek