2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Szekszárd

A toronyban 438 lépcsőfok várta a tűzoltókat

Idén másodszor rendeztek bajnokságot lépcsőfutásból a Misina-tetőn, a pécsi tv-toronyban, 438 lépcsőfok és 75 méteres magasság várta a tűzoltókat.

A rendezvény célja az volt, hogy versenyszerű keretek között mérjék fel a tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevételt. A tűzoltók teljes menetfelszerelésben (bevetési ruha, csizma, védősisak, kesztyű, acélpalack) teljesítették a nem mindennapi versenyt. Az ország minden részéből érkeztek versenyzők, voltak köztük önkéntes tűzoltók és hivatásosak is. A mezőnyben két hölgy is volt, a férfiak mellett ők is sikeresen teljesítették a huszonöt emeletes magasságot.


A nem mindennapi megpróbáltatás után jól jön a segítség a „vetkőzéshez” a torony tetején

A versenyzők szerint a tv-torony az egyik legnehezebb helyszín a lépcsőfutóversenyek szempontjából. A lépcsők közötti pihenő szakaszok ugyanis ritmusváltásra kényszerítik a versenyzőket, ami sok erőt kivesz belőlük. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy hatalmas élmény volt. Minden résztvevő méltán lehet büszke magára. A jó hangulatú versenyről senki sem távozott üres kézzel, a díjakon kívül minden induló egy befutóéremmel, emléklappal és egy csoportképpel tért haza a megmérettetésről.

Csoportkép a verseny résztvevőiről
Forrás: tolna.katasztrofavedelem.hu

A II. Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyen szekszárdi tűzoltók is indultak, és az alábbi eredményeket érték el: egyéniben, a 18–29 éves korcsoportban Bot Csaba 2. helyet szerzett. A páros kategóriában, a 18–29 éves korcsoportban a Bot Csaba–Bodó László páros győzött,  a Sebők Dávid (Szekszárd)–Galuska Balázs (Eger) páros a második helyet szerezte meg.


Kapcsolódó Cikkek