EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szombathely

A trónkövetelő Halász Bence már Londonra készül

A legnagyobb nevek, az olimpiai bajnok tádzsik Nazarov, a világbajnok lengyel Faydek és persze a nagy példakép, az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok Pars Krisztián ellen versenyezhet majd augusztusban a londoni atlétikai világbajnokságon Halász Bence.

Augusztusban rendezik meg Londonban az atléták világbajnokságát, ahol minimum két szombathelyi atléta biztosan a dobókörbe áll, hiszen az olimpiai bajnok Pars Krisztián azzal a nem titkolt céllal utazik oda, hogy az olimpiai arany után a hőn áhított világbajnoki címet is hazahozza a számára oly kedves városból, a 20 esztendős Halász Bence pedig minden bizonnyal rengeteg tapasztalatot szerez majd az angol fővárosban.


Jó formában van Halász Bence Fotó: CSG

A Dobó SE junior világ- és Európa-bajnoka már a dél-afrikai edzőtáborból is kiváló erőben érkezett haza, aztán az április végi, ligaversenynek minősülő Savaria Kupán még inkább azt érzékelhettük, hogy hamarosan eléri, illetve túldobja a londoni világbajnokságon való részvételhez szükséges 76 méteres szintet. Halász Bence a Savaria Kupán 75,56 méteres egyéni csúccsal az olimpiai bajnok Pars Krisztián mögött második lett. Ekkor még 44 centiméter hiányzott a londoni szerepléshez, de a fiatal tehetség egyáltalán nem szomorkodott, mert, mint mondta, még a szezon elején tartanak. Aztán jött a május 13-i atlétikai csapatbajnokság Nyugati csoportjának elődöntője Szekszárdon.

A felnőtt, 7,26 kg-os kalapáccsal Fotó: CSG

A 2016-os esztendő legjobb férfi utánpótlás-atlétájának is megválasztott éremhalmozó kiváló sorozatot produkált. Németh László és Németh Zsolt tanítványa egy biztonsági dobással (70,81 méter) kezdett, érdekesség, hogy ezzel is megnyerte volna a versenyt, aztán a második sorozatra már 74,07 sikeredett, majd jött a harmadik sorozat, és az eredményjelző már 75,51-ot mutatott. Ekkor már csak 49 centiméter hiányzott. Aztán negyedikre 73,02-ig szállt a szer, ötödikre 72,88-ig, de még hátra volt az utolsó, a hatodik sorozat. És mivel Halász Bence kiváló versenyzőtípus, szenzációsan sikerült a mozgás, a technika, a dinamika, és 76 méter 5 centiméterig le sem esett a 7,26 kilogrammos kalapács. Ezzel meglett az új egyéni csúcs, az utánpótlásrekord és – ami a legfontosabb – a repülőjegy a londoni atlétikai felnőtt-világbajnokságra.


– A téli dél-afrikai alapozás óta nagyon jó erőben vagyok, a csapatbajnokságra is jó formában érkeztem. Már a bemelegítésnél jól éreztem magam, bár sajnálom, hogy a verseny elején még esett az eső, később azonban szerencsére jó idő lett, ez pedig az eredményeken is meglátszott. Nagyon elégedett vagyok, de nem akarok ebben a kényelmesnek tűnő helyzetben megmaradni, nyomnom kell tovább keményen, hiszen a felnőttvébé előtt még a magyar bajnokságon és a számomra idén talán legfontosabb versenyen, az U23-as Európa-bajnokságon is kiválóan szeretnék szerepelni – fogalmazott Halász Bence.

Augusztusban irány a londoni atlétikai világbajnokság Fotó: CSG

Lapzártánk után a MEFOB országos döntőjén, Miskolcon állt a dobókörbe a Dobó SE kiválósága, és lehet, hogy a 76,05-os egyéni rekord is már a múlté.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.