EUR: 324,06 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Kecskemét

A világon a kilencedik legjobb a TST!

A TST Reborn Team kilencedik hellyel tért vissza a világbajnokságról, amelyet május utolsó hétvégéjén rendeztek meg Horvátországban. Profi felnőtt formáció kategóriában tizenhét indulóból a kilencedik helyet sikerült megcsípniük. A csapatban 11–15 éves fiatalok táncolnak, így még nehezebb dolguk volt a profi felnőttekkel szemben.

– Magukhoz képest száz százalékot produkáltak a srácok, sohasem táncolták el még ennyire egységesen, dinamikusan a koreográfiát. Az energiák csak úgy repkedtek. Egymást spannolva léptek a hatalmas színpadra a nemzetközi zsűri és közönség elé. Számunkra ők voltak a legjobbak, nagyon büszkék vagyunk rájuk – mesélt Váczi Niki, a TST alapító-vezetője a versenyről. Támogatók és szülők segítségével három napra volt lehetőségük kimenni a világversenyre, így jutott egy kis idő pihenésre és városnézésre is.


Igazán büszkék lehetünk a kecskeméti tánccsapatra!

– Első nap érkezés után rögtön rohantunk a partra. A gyerekek közül sokan még soha nem látták a tengert, így nagyon megható pillanat volt. Másnap délután érkeztünk a verseny helyszínére, néztük a rengeteg táncost a világ minden tájáról és nem hittük el, hogy mi is ott lehetünk – leírhatatlan volt. Így is, úgy is sírtam volna a büszkeségtől, de annyira látszódott, hogy tiszta szívből akarják, hogy megmutathassák, kik is ők… alig akartam elhinni, hogy hozzám tartoznak, az én tanítványaim” – mondta Niki könnyekig hatódva. – Hálásak vagyunk minden támogatónak, a TST-szülőknek, barátoknak és hozzátartozóknak, hogy átélhettük ezt a csodálatos három napot együtt – tette hozzá.

Nincs megállás, a csapat gyakorol tovább, és szeretnék jövőre is megpróbálni. Így egész nyáron és év közben újra a fejlődésről  és a táncról fog szólni minden. Mert a következő cél már csak a dobogó teteje lehet.


Kapcsolódó Cikkek