EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld Tatabánya

A zongoraművész is segített

Jótékonysági hangversennyel járult hozzá Péter Bence zongoraművész és közönsége egy tatabányai kislány gyógyulásának költségeihez.

Béry-Januskó Flóra tavaly július végén adott életet Ábrisnak Tatabányán. A kisfiú teljesen egészségesen jött világra. Öt hónapos korára azonban az addig életvidám és izgága kisfiú már csak feküdt, egyre kevesebbet mozgott. Orvos orvost követett, majd a genetikai teszt igazolta: 1-es típusú SMA-betegsége (gerincvelői izomsorvadás) van Ábrisnak. Az anyukával közölték, hogy erre a betegségre nincs gyógymód. Amerikában viszont decemberben engedélyt kaptak az SMA-betegség kezelésére. Egy éven keresztül négy alkalommal kaphatna injekciót Ábris. A gyógyulás lehetősége édesanyját is cselekvésre késztette, így adománygyűjtések keretében lehet segíteni nekik. Béry-Januskó Flóra létrehozott egy Facebook-oldalt BJAbris-Fight for Life néven, és már alapítvány is működik a gyermek kezeléséért. A fiatal édesanya bankszámlát nyitott, így aki szeretne, átutalással is segíthet. Ábris és Flóra sem adja fel, a kisfiú jelenleg Belgiumban van kezelésen, ahol már túl van a második injekción. Rengeteg ismert ember állt az ügy mellé.


A múlt szombaton Péter Bence magyar zongoraművész adott koncertet, amelynek teljes bevételét a kisfiúnak adományozta. Péter Bencét szinte az egész világ úgy ismeri, hogy a leggyorsabb kezű zongorista, hiszen 2012 januárjában világrekordot döntött, amikor egy perc alatt 765 hangot szólaltatott meg egy zongorán. A koncert előtt azt mondta:

A kérésre rögtön igent mondtam, hiszen egy művésznek az is a dolga, hogy segítsen, ahogyan tud.


2017-ben is koncertek sora vár még rá, június 27-én Moszkvában telt házas koncertet ad, majd augusztusban az USA-ban, később pedig Dél-Koreában lép fel. A zongoraművész azt is elmondta, hogy a legfontosabb, ami idén történik az életében, hogy szeptemberben megjelenik az első lemeze.

Kapcsolódó Cikkek