2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XVI.kerület

Adomány kupakokból

A nagyszülők már meg is kapták az adományt (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Az önkormányzat III. kupakgyűjtési akciójának keretében 1760 kiló kupakot gyűjtöttek össze a kerületben élők, ami 114 400 forintot ért.

Ezt az összeget a kilencéves Botond családjának adta át Szász József alpolgármester és Vass Pál, az akció ötletgazdája, a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság tagja. Botond egy mozgássérült, epilepsziás kisfiú, akit nyugdíjas nagyszülei nevelnek. Az adományt mozgásterápiára, terápiás lovaglásra és futóbicikli vásárlására fordítják. A IV. kupakgyűjtési akcióban pedig november 30-ig két koraszülött és mozgáskorlátozott gyermeknek, Róbertnek és Márknak gyűjtenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.