EUR: 325,72 Ft
CHF: 295,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Salgótarján

Adománygyűjtés SNI-s gyermekeknek

Nehéz sorsú családok nyaralásának finanszírozására indított országos kampányt az alsótoldi Toldi Ház. Az ElfogadLak program célja, hogy sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik fejlesztéssel egybekötött pihenésen vehessenek részt a Hollókő szomszédságában lévő szálláshelyen.

Az Adjuk össze! Kampány keretében a www.adjukossze.hu honlapon keresztül tudnak adományozni az ElfogadLak programra. A támogatók felajánlásaikkal lehetővé teszik három család számára, hogy egy hétig gyógypedagógusok és asszisztenseik jelenlétében fejlesztéssel kiegészített nyári kikapcsolódásban legyen részük. Az elmúlt két évben a Toldi Házban harminc olyan családot láttak vendégül, akik  SNI-s – tehát például autista vagy enyhén értelmi fogyatékos – gyermeket nevelnek.


A Toldi Ház 2015 óta rendezi meg programjait sajátos nevelési igényű gyermekeknek, akik az önfeledt kikapcsolódás mellett fejlesztésen is részt vehetnek

Az alsótoldi lehetőség példa nélküli az országban, jelenleg a Toldi Ház az egyetlen olyan szálláshely, ahol a sajátos nevelési igényhez kapcsolódó lehetőségek adottak. Elfogadó környezet, tolerancia, szükség esetén speciális étrend biztosítása – néhány kulcsszó, amely megteremti az érintetteknek az önfeledt pihenés feltételeit. Ezen családoknak a közös nyaralását az anyagi nehézségek is akadályozzák. Ezért indította a Toldi Ház az Adjuk össze! országos adománygyűjtő kampányt. Az ElfogadLak program 5 nap, 6 éjszakára biztosítja a család teljes ellátását, szállását és a gyógypedagógusok vagy gyógypedagógiai asszisztensek jelenlétét 30 órában.

Kapcsolódó Cikkek