2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Győr

Adyvárosban ismét javult a parkolási helyzet

A parkolási problémák enyhítésére újabb 14 beállót alakítottak ki Adyvárosban, ezúttal az Ifjúság körút 65–69. mögötti terület bővült tovább. A helyeket június elejétől lehet majd használni.

– Adyvárosban folyamatosan új parkolóhelyek kialakítására van szükség, a probléma megoldásán évek óta dolgozunk – szögezte le az új parkolók helyszínén tartott sajtótájékoztató elején Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Tavaly év végén és ez év elején az Ifjúság körút 65–69. mögötti területen történt fejlesztés. Tavaly 12, most pedig 14 új parkolóhely jött létre a meglévő terület átalakítása és a közművezetékek korrekciója révén. Az alpolgármester emlékeztetett: az Ifjúság körúton és környékén néhány év alatt közel száz új parkolót alakítottak ki, négy év alatt pedig közel százötvenet a körzetében. Hozzátette: Adyváros többi képviselője, vagyis Gancz Tamás és Borsi Róbert is dolgozik a fejlesztéseken a maga körzetében.


Az új parkolóknak köszönhetően enyhülnek a parkolási gondok Adyvárosban
Fotó: O. Jakócs Péter

Elmondta továbbá, hogy a folyamatos bővítés nem csak pénzkérdés, hiszen sok esetben meg kell találni az egyensúlyt a zöldfelületekkel. A kérdés kényes, hiszen például az idősek nagy része nem igényli, hogy még több parkolót alakítsanak ki, ezzel szemben a fiatalok igen, mivel náluk nem ritka, hogy egy lakáshoz több autó is tartozik. – Kompromisszumot kell kötni, és a fejlesztést továbbra is észszerű keretek között folytatni – hangsúlyozta és hozzáfűzte, hogy három környékbeli nagyobb projekt előkészítése zajlik: a Kuopió parki parkolólemez építése, a vásárcsarnok felújítása parkolórendezéssel, illetve Orbán Viktor miniszterelnök a Modern Városok Program keretében bejelentette, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház pakolóját is bővítik. Ezek a beruházások nagymértékben enyhítik majd a környékbeli parkolási gondokat, azzal együtt is, hogy egyes lakók csak néhány perces sétára tudják hagyni az autójukat az otthonuktól.

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, valóban nem egyszerű a feladat, amely rájuk hárul, hiszen a zöld területeket megtartva kell megtalálniuk azokat a helyeket, ahol parkolókat lehet létesíteni egy olyan lakótelepen, amelyet nem így terveztek évtizedekkel ezelőtt.


Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.