2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Sopron

Aidától Stanley Jordanig

Az Aida című Elton John–Tim Rice musicallel kezdődik június 15-én a fertőrákosi barlangszínház idei évada, és a világsztár Stanley Jordan amerikai jazzgitáros, zeneszerző koncertjével zárul szeptember 30-án.

Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György főszereplésével, Pataki András rendezésében mutatja be a Soproni Petőfi Színház Elton John–Tim Rice Aida című musicaljét először június 15-én a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. Az előadás nyitja az idei barlangszínházi szezont.
Az Aida mellett az idei évad nagy meglepetése és különlegessége, hogy a barlangszínházban koncertezik a szeptember 30-ai nagyszabású záróesten Stanley Jordan. A nemzetközi jazzélet egyik nagy legendája mellett a világ egyik legjobb dobosának tartott, lövői születésű Horváth Kornél, valamint a szintén világklasszis basszusgitáros, Christian Galvez és Dörnyei Gábor dobos lép színpadra. A négy világhírű művész az amerikai, a brazil, az afro és az európai zenekultúrából merítve hoz létre izgalmas zenét és nyújt a közönségnek egyedülálló élményt.
A két nagyszabású produkció mellett júniustól szeptemberig hétvégenként többek között olyan előadásokat láthat a közönség a fertőrákosi játszóhelyen, mint a Macskák című musical a Madách Színházból, az Abigél és a Mágnás Miska az Operettszínházból, A muzsika hangja és a Van, aki forrón szereti a Pesti Magyar Színházból, A szőke ciklon pedig a Játékszínből.


A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház sok-sok rendezvénynek ad majd otthont nyáron
Fotó: Torma Sándor

Verdi Nabuccóját olasz nyelven a Kassai Állami Opera hozza el Fertőrákosra július elején. Magyar és német nyelven látható a Cigányprímás című operett a Soproni Petőfi Színház és Operettvilág Együttes produkciójaként július közepén. A hónap végén a Gyöngyhajú lány balladája című táncos darab látható az Omega együttes dalaira építve. Az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái A fergeteges című estjüket hozzák a barlangszínházba, ahol fellép Udvaros Dorottya, Hernádi Judit és Demjén Ferenc is. A Queen életműve előtt a Budapest Jazz Orchestra, Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor tiszteleg.
A Páneurópai Piknik évfordulóján, augusztus 19-én Bolero címmel ünnepi hangversenyt tartanak a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.