EUR: 362,93 Ft
CHF: 343,69 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Sport

Alakul a Real Madrid börtönválogatottja

Cristiano Ronaldo után Luka Modric is összetűzésbe került a törvénnyel. A Real Madrid horvát légiósát otthonában az ügyészek azzal gyanúsítják, hogy hamisan tanúskodott egy sikkasztással és adócsalással kapcsolatos perben. A középpályás akár öt évet is kaphat.

Luka Modric a Dinamo Zagreb egykori elnöke, Zdravko Mamic ellen folyó ügyben került bíróság elé. Mamicot, aki a horvát labdarúgás egyik megkerülhetetlen alakja, azzal vádolják, hogy amikor Modric a Dinamótól a Tottenhamhez szerződött, az összeg egy részét zsebre tette. A védelem szerint létrejött egy üzlet a klub és Modric között, így az átigazolási díjon 50-50 százalékban osztozhattak a felek. A bíróság azt szeretné bebizonyítani, hogy a megállapodást csak akkor kötötték meg a játékossal, miután eladták. A 96-szoros horvát válogatott Modric azért kerülhet bajba, mert az első vallomásában azt állította, hogy valóban volt közte és Mamic között egy egyezség, amelynek értelmében a vételár felét az elnök elteheti. Később változtatott a vallomáson, azzal magyarázva ezt, hogy összezavarodott, és nem emlékszik a részletekre. Ha bebizonyosodik, hogy Modric hamisan tanúskodott, akár öt év letöltendőt is kaphat.


Legutóbb Cristiano Ronaldo került bajba a Realnál. Mint ismeretes, a portugál játékost azzal vádolják, hogy 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába. Ezért 15 hónapos börtönbüntetést kaphat. Természetesen Ronaldo tagad, szerinte csak ismertsége miatt akarnak példát statuálni, de már felröppent a hír, hogy elhagyja a Realt, a Manchester United pedig kész az üzletelésre. Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke azonban nem tud CR7 távozási szándékáról, és azt is tagadja, hogy érkezett volna ajánlat a portugál sztárra. A Marca nevű sportlap keddi számában Pérez kijelentette: „Ronaldo a Real Madrid játékosa, és az is marad.”

Korábban Karim Benzema járta a bíróságokat a BL-győztes játékosai közül, mivel válogatott csapattársa, Mathieu Valbuena szexvideós zsarolási ügyében került képbe, állítólag közvetítőként.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek