EUR: 353,09 Ft
CHF: 332,35 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Győr

Állatfigurák a játszótereken

Győrben még újdonság, másutt viszont már bizonyítottan kedvelt játszóeszközöket helyeztek el három játszótéren is.

Az új figurákra a kicsik felmászhatnak, ráülhetnek, lovagolhatnak
Fotó: O. Jakócs Péter

– Győrben évekkel ezelőtt példaértékűen zajlott le a játszóterek teljes megújítása, de ezek a parkok azóta is folyamatosan bővülnek egy-egy új játékkal – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Hozzátette, külföldön járva tapasztalta, hogy a 3–6 éves korosztály körében nagyon népszerűek azok a különböző állatfigurák, amelyekre a kicsik felmászhatnak, ráülhetnek, lovagolhatnak.


– Ezeknek a játékoknak a sikerét látva határoztam el, hogy képviselői keretemből három játszótéren próbaképpen elhelyezünk nyuszi és teknős alakú figurákat, amelyeket gumiborítás vesz körül a sérülések elkerülése érdekében.

Teknős is került a nyuszi mellé
Fotó: O. Jakócs Péter

A kivitelezést Tatai Lajos, az Ornamentika Kft. ügyvezetője vállalta, így rövid időn belül mindhárom helyszínre, vagyis a belvárosi McDonald’s udvari, a Batthyány téri és a Damjanich utcai játszótérre is kikerült három-három állatfigura.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.