2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Kecskemét

Állati jó esküvő!

Kutyás esküvőt tartottak a közelmúltban Kecskemét közelében, a bugaci Karikás csárda kertjében. Magony Tamás és Szatmári Anett kötötte össze az életét úgy, hogy a karikagyűrűket kutyáik hozták.

Mindkét gyűrűhordó mentett kutya – mesélte Tamás. A Haras névre hallgató ordas német juhász a Német Juhászkutya Fajtamentő Alapítvány védence volt. Mivel csak egy szeme van, nehezen talált örökbefogadóra. Tamásék két éve vették magukhoz a sérült kutyát, azóta családtag náluk. Haras rajzos német juhász párját, Dollit altatástól mentették meg tavaly nyáron. Azóta ők négyen elválaszthatatlanok. Ezért is gondolta úgy Tamás és Anett, hogy az esküvőből sem hagyhatják ki kedvenceiket.


A gyűrűhordó kutyák cseppet sem voltak lámpalázasak.

– Az volt a szívünk vágya, hogy egy kicsit ők is részesüljenek a mi örömünkből. Ezért döntöttünk úgy, hogy Haras és Dolli hozza a gyűrűket a ceremónián. Nagyon megérdemlik. Mindketten okosak, ügyesek és csak picit hisztisek, ahogyan minden német juhászkutya. Rengeteg munkánk, munkájuk van abban, hogy sérültből teljes értékű kutyává fejlődtek, és most megmutathatták ennek az eredményét.

Haras és Dolli az Argos Kutyaiskola növendéke, így az iskola vezetője, Szabó Attila vezette őket a szertartáson az ifjú párhoz. Szerencsére minden tökéletesen alakult, a kutyusokra nem jött rá sem a lámpaláz, sem a hiszti, pontosan teljesítették feladatukat. Így különlegessé és emlékezetessé tették az esküvőt. A lagzin persze már nem vettek részt, amit ők cseppet sem bántak, mivel így is bőven kaptak finomságokat az esküvői menüből.

Kapcsolódó Cikkek